Mad og drikke

Soja i fiskeolie

Pin
+1
Send
Share
Send

For folk, der ikke er i stand til at spise nok fisk til at høste sundhedsfordelene, er det næste bedste at tage fiskolietilskud. Du forventer sikkert, at de eneste ingredienser er omega-3-fedtstoffer EPA og DHA, så det kan overraske dig at se et par andre ingredienser, såsom soja, der er anført på etiketten. Medmindre du har en soy følsomhed eller skal undgå soja af en anden grund, er det ikke årsag til alarm.

Bekymringer om soja i fiskeolie

Fordi soja indeholder planteøstrogener, der svagt efterligner hormonet østrogen, kan du have bekymringer for dets anvendelse som additiv i fiskeolie. Phytoøstrogener er ikke kendt for at være skadelige for mennesker, ifølge bogen "Encyclopedia of Dietary Supplements", udarbejdet af National Institutes of Health. Uanset det kan det lette dine bekymringer for at vide, at fiskeolie ikke indeholder phytoøstrogen fraktionen af ​​soja. På den anden side søger nogle mennesker at undgå soja, fordi det er en førende GMO-afgrøde. Hvis dette er tilfældet, skal du blot vælge en økologisk fiskeolie, som indeholder ikke-GMO ingredienser.

Sojalecithin

Du spekulerer sandsynligvis på, hvorfor soja findes i kommercielle fiskeolietilskud i første omgang. Det er faktisk lecithinfraktionen, som ekstraheres og anvendes som et additiv til fiskeolie på grund af dens emulgerende evner. Tilsætningen af ​​lecithin hjælper med at holde fiskeolie fra oxiderende - går dårligt, når det udsættes for luft. Hvis du har en sojaallergi, ved at det meste af proteinet - allergenet - fjernes fra soja lecithin. Det kan indeholde spormængder, så det er bedst at undgå det, hvis du er ekstremt følsom.

Kilde af E-vitamin

En anden grund til, at soja ofte findes i ingredienslisten af ​​fiskeolie er, at den bruges som en kilde til vitamin E. Dette kræver, at fabrikanten bruger en "indeholder soja eller soja ingredienser" advarsel. E-vitamin er en fedtopløselig antioxidant. At tage fiskeolie øger kroppens krav til E-vitamin. På grund af dette ekstraherer nogle producenter E-vitamin fra sojabønneolie, en billig kilde. Det tilsatte vitamin E hjælper med at afbalancere det øgede behov for E-vitamin, når det supplerer fiskeolie.

Sådan undgår du soja

Nogle mennesker skal undgå soja på grund af meget følsomme allergier, mens andre vælger at undgå soja, fordi det for eksempel interfererer med visse lægemidler. Soja-fri fiskeolie kosttilskud er tilgængelige, selv om det kræver en omhyggelig søgning for at finde en. Søg efter "sojafri" eller "nej soja" på etiketten, eller kontroller under allergens sektion på etiketten for at se, om soja er opført. Hvis det ikke er tilfældet, skal du kontrollere ingrediensafsnittet for soja.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Mighty Mouth ft. Soya - Lalala [MV] [HD] [Eng Sub] (Marts 2020).