Sygdomme

Årsager til opkastning af blod og blødning fra rektum

Pin
+1
Send
Share
Send

Blødning fra mave-tarmkanalen er en temmelig almindelig forekomst og en hyppig årsag til beredskabsbesøg i henhold til lærebogen "Harrisons principper for intern medicin". Hematemese er betegnelsen, der bruges til at beskrive opkastning af blod, mens hæmatokzia refererer til blødning fra endetarmen. Årsagerne til hæmatomatese er sædvanligvis adskilt fra hematochezia. Når begge symptomer opstår samtidigt, er årsagen oftest blødning fra den øvre mave-tarmkanalen, som omfatter spiserør, mave og øvre tyndtarme.

Esophageal årsager

Der er flere esophageal tilstande, der kan forårsage hematemese, herunder esophageal varices, tumorer, esophagitis og esophageal tårer. Den medicinske lærebog "Robbins patologiske grundlag for disease" siger, at af disse forhold forårsager esophageal varices sandsynligvis både hematemese og hematochezia.

Esophageal varices er unormalt forstørrede blodkar i spiserøret. Dette sker normalt, hvor der er levercirrhose. Disse unormale blodkar er tilbøjelige til at bløde og kan bløde meget, hvilket resulterer i både opkastning af blod og lyse rødt blod fra endetarmen. Uopsættelig lægehjælp er ofte nødvendig for at arrestere blødningen.

Maveårsager

Sår, vaskulære misdannelser og tumorer kan alle forårsage både hematemese og hematochezia. Ulcer er mest sandsynligt at forårsage massiv gastrointestinal blødning, ifølge "Sabiston-lærebog for kirurgi", der tegner sig for op til 50 procent af blødninger. Dette sker, når såret eroderer ind i et blodkar, hvilket resulterer i massiv blødning.

Blodet fra endetarm er normalt ændret og fremstår som meget mørkt rødt eller endda sort. Denne blødning kan ofte behandles via endoskopi, men lejlighedsvis mislykkes denne metode, og der kræves større kirurgi for at redde patientens liv.

Øvre tyndtarm forårsager

Et sår i tolvfingertarmen, den første del af tyndtarmen, er som regel skyldig bag en massiv gastrointestinal blødning fra tyndtarmen. Symptomer og behandling er de samme som for et blødende sår fra maven.

Sjældne årsager

Vaskulære misdannelser kan findes i hele mave-tarmkanalen. Disse misdannelser er medfødte, dårligt dannede blodkar med øget tilbøjelighed til blødning. Disse er ofte vanskelige at lokalisere endoskopisk og kræver normalt operation for at stoppe blødningen.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Suspense: The X-Ray Camera / Subway / Dream Song (April 2020).