Mad og drikke

Lave natriumniveauer og omrøring

Pin
+1
Send
Share
Send

Hyponatremi er en tilstand kendetegnet ved unormalt lave niveauer af natrium. Natrium hjælper med at regulere mængden af ​​vand i og omkring dine celler. Når dine natriumniveauer bliver for lave, forårsager det at vandniveauerne i din krop stiger, og dine celler svulmer, forklarer MayoClinic.com. Hyponatremi forårsager en række symptomer, der påvirker din sindstilstand som forvirring, angst og irritabilitet. Alvorlig hyponatremi forårsager undertiden bevidstløshed og endda koma. Søge øjeblikkelig lægehjælp hjælper med at nedsætte din risiko for at opleve andre komplikationer fra lavt natrium.

Natriumniveauer og risikofaktorer

Det er muligt at bestemme dit natriumniveau gennem en blodprøve. Omfanget af hvad der betragtes som normalt varierer lidt mellem forskellige laboratorier. Ikke desto mindre er natriumniveauer mellem 135 mEq / L og 145 mEq / L generelt betragtet som normale, MedlinePlus, en tjeneste fra National Institutes of Health, noter. Faktorer såsom at tage vanddrivende medicin, nyligt fysisk traume og spise en lavsalt kost øger risikoen for at udvikle hyponatremi. Intense fysiske aktiviteter og medicinske tilstande som nyresygdom påvirker også din risiko, siger MayoClinic.com.

Natrium og humør

Et 2008-udgave af "Physiology & Behavior" fremhævede en undersøgelse, der diskuterede forskellige eksperimenter, der involverede induceret hyponatremi, der forbundne natriumniveauer og klinisk depression. Et særligt forsøg nævnt i undersøgelsen involverede anvendelsen af ​​rotteforsøgspersoner, der udviste symptomer i overensstemmelse med depression, efter at deres natriumniveauer faldt under normale niveauer. Undersøgelsen udgjorde en forbindelse mellem saltbehov og humør. Undersøgelsen foreslog endda muligheden for, at salt var beslægtet med afhængighed og dermed den negative virkning af lave natriumniveauer på humør. Mere forskning er imidlertid nødvendig for at validere denne påstand.

Saltfølsomhed og omrøring

Et tysk forskergruppe gennemførte en psykologisk vurdering af effekten af ​​mental stress og forhøjet blodtryk på saltfølsomme frivillige. Saltfølsomme mennesker har tilsyneladende en øget modtagelighed for følelsesmæssig irritation og lavere vredehåndtering, når de er i tvivl sammenlignet med personer, der ikke er saltfølsomme, ifølge en undersøgelse offentliggjort i et 1999-udgave af "Psychotherapie, Psyhocomatik, Medizinische Psychologie" den forhøjede grad af angst og irritation forårsaget af stress øger også blodtrykket. Det er muligt, at hypernatremi fremkalder et lignende irritabelt følelsesmæssigt respons som stresset. Mere forskning er imidlertid nødvendigt for at undersøge forholdet mellem natriumniveauer og humør blandt saltfølsomme og normale mennesker.

Alvorlig hyponatremi og de unge

"Sultan Qaboos University Medical Journal" indeholdt en undersøgelse i et 2006-problem, der vurderede forekomsten af ​​hyponatremi hos unge indlagt patienter og fandt ud af, at 20 ud af 3.561 patienter i alderen 18 eller yngre udviklede alvorlig hyponatremi som følge af at få hypotoniske intravenøse væsker . Undersøgelsen viste endvidere, at ca. 60 procent af de 3.561 patienter udviklede hyponatremi og udviste øget irritabilitet som følge heraf. Dette er signifikant, fordi lavt natrium er generelt mere almindeligt hos ældre voksne, siger MayoClinic.com. Yderligere forskning er nødvendig for at undersøge sammenhængen mellem hyponatremi og alder.

Pin
+1
Send
Share
Send