Sport og fitness

Ubalancer i cykelbenstyrke

Pin
+1
Send
Share
Send

Fordi du ikke er bygget som en robot med perfekt symmetri, kan du udvikle muskulære ubalancer i dine ben, når du udfører gentagne aktiviteter som cykling. For eksempel har mange cyklister en tendens til at overudvikle deres quads og undlader at betingelse deres glutes og hamstrings på samme niveau. Forskellige typer af ubalancer i cyklens benstyrke kan skabe ineffektive bevægelser, destabilisere dine led og øge risikoen for skade.

Forreste mod bageste

Pedalbevægelsen lægger mere stress på dine lårs fronter end ryggen, hvilket kan føre til kraftige quads og mindre udviklede hamstrings og glutes. Hvis dine quads overstyrer dine hamstrings, vil de trække dine hofter frem og tilbage. Dine hamstrings er ude af stand til at modvirke det slæbebåd, hvilket resulterer i kompromitteret kropsholdning og svækkede kerne muskler. Du vil trætte hurtigere på cyklen og også få øget risiko for rygsmerter og skade. Korrigere ubalancen ved at bygge dine gluter og hamstrings med straight-leg deadlifts og ben krøller og reducere isolation øvelser du gør for din quads. Udfør også squats og benpresser, som også styrker alle dine benmuskler.

Højre mod venstre

Fordi du har et dominerende ben, har du tendens til at anvende mere pedalkraft på den ene side end den anden. Ved at øge pedalstyrken på dit ikke-dominerende ben, kan du rette op på denne ubalance, opnå et mere effektivt slagtilfælde og forhindre skade. Udfør enkeltbenede øvelser i en stationær cyklus, hvor du pedaler med kun en fod i intervaller på 20 til 30 sekunder. Hvis du gør disse øvelser på en almindelig cykel, risikerer du at gå i stykker på grund af den ubalance, der er skabt af øvelsen. Målet er at færdiggøre adskillige reps på en enkeltbenet før og efter en cykelsession. Gradvist øge varigheden af ​​intervallet til et minut. Når du øger din evne til at anvende strøm lige med begge ben, kan du fjerne døde pletter i toppen og bunden af ​​dit slagtilfælde.

Indre versus ydre

I Brian Halperns bog "Kneekrisens håndbog" klagede en erfaren amatørcyklist om patellofemoral smerte eller smerte foran på og omkring knæskallen. Smerten stammer fra en ubalance i styrken af ​​hans indre lår i forhold til hans ydre lår. Selvom hans quads var veludviklede, overværede hans yderste lår sine indre lår og trak knæskæggene mod benene. Den muskulære ubalance mellem hans bortførere og adduktorer plantede frøene til en knærelateret skade. Du kan udføre isolationsøvelser, såsom vægtede benløfter, for at styrke enten dine indre eller ydre lår. Hvis du har til formål at undgå knæskader, skal du være opmærksom på den relative styrke i forskellige områder af samme benmuskel.

Bane af stramme kalve

Den gentagne bevægelse af pedaling lægger meget pres på dine kælm muskler, hvilket får dem til at stramme. Hvis dine kalve er for stramme, vil dine fødder fladt ind i en nedad position, idet der lægges for stor belastning på knæ, hæl ledning og plantar fascia eller bindevævet, som støtter dine buer. Ufleksible kalve kan også gøre dig mere sårbar over for bursitis i knæet - en betændelse i væskefyldte sacs, der dækker vævene omkring dine knæled. Stret regelmæssigt dine kalvemuskler for at undgå disse muskulære ubalancer. For eksempel sidde på en stol med dine fødder plantet på gulvet. Mens du holder dine hæle på jorden, løft tæerne og hold strækningen i 20 til 30 sekunder. Hæl dråber på en hævet platform, som en trappe, vil også strække din kalv muskel, Achilles senen og ankel.

Pin
+1
Send
Share
Send