Vægtstyring

Enzymer der nedbryder fedtceller

Pin
+1
Send
Share
Send

Der er ingen humane enzymer, der er specielt designet til at nedbryde fedtceller; I stedet er processen en kompliceret og involverer mange forskellige enzymer. Mennesker opbevarer fedt for energi og bryder det kun ned, når de har et energiforbrug. Med andre ord, de enzymer, der er ansvarlige for at nedbryde fedtceller og deres komponenter, kommer i spil i perioder med sult eller faste.

Hormonfølsom lipase

Mens det velkendte hormon insulin hjælper med at nedsætte blodsukkeret og opfordrer cellerne til at optage næringsmolekyler efter et måltid, har et konkurrerende hormon, kaldet glucagon, den modsatte virkning. Lauralee Sherwood forklarer i sin bog, "Human Physiology", at i perioder med sult frigiver pancreas glucagon i blodbanen for at signalere kroppen til at bruge fedt som energikilde. Et enzym kaldet hormonfølsom lipase reagerer på glucagonen ved at forårsage, at fedtceller frigiver fedtsyrer eller fedtstoffer i blodbanen. Dette giver de fleste kropsceller adgang til fedt, hvilket er en værdifuld energikilde, på trods af at kun specialiserede celler, der kaldes fedtceller, opbevarer forbindelsen. Som fedtceller frigiver fedtsyrer, krymper de i størrelse og bliver udarmet.

Fed acyl-CoA syntetase

Fra blodbanen kan fedtsyremolekyler bevæge sig frit over cellemembraner i kroppens celler. Når de er inde i cellerne, skal de metaboliseres eller brændes kemisk, for energi. På samme måde som brænding af en tømmer frigiver varmeenergi, frigør et molekyle energi, som en celle kan bruge til at brænde dens funktioner. I lighed med den måde, hvorpå det tager en kamp at starte en brand, er der et kemisk "starter" -trin, der kaldes et aktiveringstrin, der starter processen med at brænde en fedtsyre. Drs. Reginald Garrett og Charles Grisham, i deres bog "Biochemistry", forklarer, at enzymet, der er ansvarligt for aktivering af fedtsyremetabolisme, kaldes fed acyl-CoA-syntetase.

Carnitinacyltransferase

Drs. Mary Campbell og Shawn Farrell, i deres lærebog "Biochemistry", forklarer, at et yderligere enzym transporterer aktiverede fedtsyrer til en cellulær underopdeling kaldet mitokondrion, hvor kemisk metabolisme finder sted. Dette enzym, der kaldes carnitin acyltransferase, bevæger den aktiverede fedtsyre over mitokondrions grænser og ind i dens indre. En gang indenfor bryder kemikalier ned fedt- syren i mindre molekylære dele og frigiver store mængder energi ud over kuldioxid fra affaldsproduktet, som udgår fra cellen.

Pin
+1
Send
Share
Send