+1
Send
Share
Send

Spor- og feltbegivenheder tillader atleter at bruge deres løb, hoppe og kaste evner for at vinde konkurrencer. Sporemøder finder sted på et atletisk spor, der kan være placeret indendørs eller udendørs. Spor- og felthændelser kan udføres som individuel sport eller som holdspil. Disse sportsgrene kræver ikke den mængde færdighedsbygning, som nogle andre sportsgrene gør, hvilket gør det lettere for børn eller voksne i alle aldre at begynde at deltage i arrangementerne.

Bindestregene

De korteste og hurtigste sporbegivenheder er bindestreger eller sprints. Længderne af sprinthændelser i spor og mark er 100, 200 og 400 meter. Løbere begynder løbet ved lyden af ​​starterpistolen, når deres fulde skridt straks og opretholder deres hurtigste hastighed, indtil de krydser målstregen.

Mellemafstandsbane

Mellemdistanseløb er 800 meter, 1.600 meter og 3.200 meter. Nogle spor og felt mødes også med en 1.000 og 2.000 meter i deres mellemlængde løber. Middle-distance løbere skal lære at trænge sig under deres løb; de skal opretholde en ensartet hastighed uden at udvise sig selv under arrangementet.

Long-Distance Events

Langdistance-løb omfatter løb, der spænder fra 5.000 til 10.000 meter til 26-mile maraton. Udholdenhed er det primære krav til dem, der ønsker at køre langdistanseløb. Langdistansmaratonerne køres normalt på forudindstillede, asfalterede ruter med bakker og vendinger. Langrendsløb er normalt under 15 kilometer og køres på begge niveauer og rullende bakkerfyldte baner.

Jumping Events

For de atleter, der foretrækker at hoppe til løb, tilbyder spor og mark en række springhændelser. Langsporet kræver at sportsfolk løber ned ad banen og hopper derefter fra et startbord for at drive deres krop gennem luften, da de forsøger at dække den største afstand. Trippelhoppet er en serie af tre hurtige hoppe i en kontinuerlig bevægelse. Hoppet kræver, at konkurrenterne sprutter og spring over en bar, som hæves efter hvert spring indtil en vinder er etableret. Atleter udfører polvalven ved hjælp af en lang glasfiberpæl til at fremdrive sig over en hævet bar.

Kaste begivenheder

Kastende begivenheder tillader atleter at kaste et objekt en afstand for at opnå en sejr over konkurrencen. Spjældet er et langt ståltipspyd, som atleten kaster under løb. Hammerkastere smider en tung bold, der er fastgjort til et håndtag af en ledning. Skuddet kræver at atleter skal kaste en tungmetalkugle ved at stikke den under deres hage og spinde for at få fart, før de slipper bolden ud. Diskusen er en metal disk, der kastes ved hjælp af en svingende, spinning handling.

Andre begivenheder

Decathlon er sammensat af 10 arrangementer, der finder sted over to dage. Tårnet er fyldt med forhindringer, herunder forhindringer og vandspring i løbet af det 3.000 meter lange kursus. Hurdling er en udfordrende begivenhed, der kræver, at konkurrenter sprutter, mens de hopper over forhindringer. Vandreture er også inkluderet i spor og arrangementer. Relæer er en holdbegivenhed.