Parenting

Hævede ben efter en C-sektion

Pin
+1
Send
Share
Send

Under en kejserskirurgi eller en C-sektion åbner lægerne kirurgisk en gravid kvindes underliv og hendes livmoder for at levere en baby. Stalled labor, et stort hoved, en dråbe i babyens hjerteslag, baby positionering eller navlestrengs komplikationer er situationer, der kan nødvendiggøre en C-sektion. Genopretning tager længere tid end efter en vaginal fødsel. Forstå, hvorfor dine ben kan svulme efter et C-afsnit, og hvad man skal gøre ved det, kan hjælpe med at forhindre relaterede helbredskomplikationer.

Årsager

Gendannelse og hvile er nøglen efter en C-sektion. De fleste kvinder bliver på hospitalet i tre til fire dage efter operationen for at sikre, at de og deres babyer både er ved at komme sig godt. C-sektioner øger risikoen for at udvikle dyb venetrombose eller en blodpropp i en af ​​dine bener, Mayo Clinic-rapporterne. Ubehandlede blodpropper kan rejse til lungerne, blokere lungens arterier og forårsage død. Mens hævelse kan være et af de eneste symptomer på blodpropper, kan du også opleve ømhed, varme og misfarvning i en eller begge ben. Manglende fysisk aktivitet, som er almindelig efter operationen, øger også risikoen for at udvikle blodpropper og ringe omsætning.

Dyrke motion

Efter operationen til ben, tæer og fødder i sengen kan det forhindre hævelse og koagulering, der opstår på grund af inaktivitet. Drugs.com-webstedet anbefaler alternativt at løfte benene og gøre store cirkler med dine tæer mens du er sengebundet efter en C-sektion; konsulter din læge til godkendelse og for andre forslag, inden du udfører en postoperativ øvelse. At gå rundt på dit sygehusrum efter at have fået medicinsk clearance vil øge omsætningen i dine ben og kan forhindre blodpropper og hævelse.

Pneumatiske støvler

Din læge kan råde dig til at bære pneumatiske støvler efter din C-sektion. Pneumatiske støvler er leggings eller plast støvler, som du har på over elastiske omslag eller trykstrømpebukser. En luftpumpe er fastgjort til støvlerne; det bekæmper og frigiver forskellige dele af støvlerne i et forsøg på at skubbe blod op gennem benene, tilbage til hjertet og forhindre blodpropper, fortæller Drugs.com.

Overvejelser

Kontakt straks lægen, hvis dine ben begynder at svulme, mens du er på hospitalet eller efter at du er kommet hjem. Benpropper kan være dødelige og kræver øjeblikkelig lægehjælp og intervention. Tal med din læge før operationen om dine bekymringer og for at lære mere om symptomer og risici ved blodpropper efter et C-afsnit.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Curious Beginnings | Critical Role | Campaign 2, Episode 1 (Februar 2020).