Sport og fitness

Åndedrætsøvelser efter hjerteoperation

Pin
+1
Send
Share
Send

Genoprette fra hjertekirurgi kan tage uger eller måneder afhængigt af din helbredstilstand. Men at lære at hjælpe med at forhindre komplikationer efter at have forladt hospitalet er afgørende for dit opsving. Ved at praktisere enkle vejøvelser i hjemmet, vil du fremskynde din fritid, reducere sandsynligheden for at udvikle en alvorlig infektion og forbedre din lungefunktion. Mens vejrtrækningsøvelser er gavnlige, skal du konsultere din læge, før du starter en øvelsesrutine.

Pursed Lip

Pursed lip øvelser frigiver fanget luft i dine lunger, flyt frisk luft ind i dine lunger og lindre symptomer på åndenød ved at bremse dit tempo af vejrtrækning. Inhalér gennem næsen og hold den indtil for en tæller af en. Pung eller pucker dine læber som om du skulle blæse en fløjte og trække vejret langsomt for et tal på to. Blæs ikke luften ud; Lad det undslippe alene, rådgiver Lung Association.

Maven åndedræt

Maven eller membranpusten bruger dine abdominale muskler til at hjælpe membranen med tom luft fra lungerne. Din membran er en stor muskel under dine lunger, der i høj grad er ansvarlig for åndedræt. Åndedrætteteknikken bruger mindre indsats for at trække vejret, hjælper med at sænke vejrtrækningen og åbner luftpassagerne i lungerne for at forbedre vejrtrækningen. Begynd ved at ligge på ryggen med en pude under knæene. Placer den ene hånd på din øvre bryst og den anden på din mave lige under din ribbe bur. Indånder langsomt gennem din næse, indtil du føler, at din mave skubber mod din hånd. Sørg for, at brystet ikke bevæger sig. Stram dine maves muskler, pung dine læber og ånder langsomt gennem munden mens du tæller til seks. Gentag øvelsen fem gange. Prøv også den samme øvelse, mens du ligger på din side, sidder i en stol eller står op.

Incentive Spirometer

Et incitament spirometer er en vejrtrækning enhed, der måler hvor godt du kan trække vejret dybt. Ved at tage dybe vejrtræk hjælper du med at åbne luftpassagerne i dine lunger for at holde dine lunger sunde. Dyb vejrtrækning hjælper også med at eliminere slimhinde og undgå alvorlig infektion eller lungebetændelse efter hjerteoperation.

For at bruge enheden skal du sidde og placere dine læber tæt rundt på spirometerets mundstykke. Indånder langsomt og dybt. Den gule kugle i den klare rørdel af enheden vil stige op mod toppen af ​​røret. Hold pusten så længe som muligt før udånding. Du vil se bolden falde til bunden af ​​røret. Hvil og gentag 10 gange i timen mens du er vågen. Hold styr på din bedste indsats ved hjælp af indikatoren på siden af ​​røret.

Brystpuste

Brystpusten er en dyb vejrtrækning, der vil reducere risikoen for lungekomplikationer efter operationen. Lig på ryggen og læg den ene hånd på hver side af ribbenene. Indånder dybt gennem din næse. Hold vejret i op til tre sekunder og derefter ånde ud gennem munden med dine læbe purses. Gentag øvelsen 10 gange.

Hoste

Hoste er en vigtig vejrtrækning efter operationen, fordi det hjælper med at fjerne slimhinde fra lungerne. Sid i en stol og tryk et håndklæde eller tæppe mod brystet indsnit. Tag 10 dybe vejrtræk og så hoste to gange. Gentag øvelsen fire gange om dagen i to uger efter at have forladt hospitalet.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: (HD)Bypass Herzoperation(Detail gezoomt !!!) (April 2020).