Sygdomme

Golf & Rhomboid Stamme

Pin
+1
Send
Share
Send

Mens rygsmerter er almindelige blandt golfspillere, kan rhomboid musklerne placeret i overkanten også blive såret under golf. Den trekantede formede rhomboidmuskel ligger mellem skulderbladene og forbinder bladets indvendige kanter til ryggen. Golfspillere, der spænder musklerne, må muligvis undgå at spille, indtil de har genoprettet, og bør lære teknikker for at forhindre rhomboid i at blive genskadet, når de vender tilbage til spillet.

årsag

Rhomboid stammer forekommer typisk hos personer, der deltager i aktiviteter eller sport, der kræver, at arme gentages gentagne gange over hovedet, såsom tennis eller baseball. En golfspiller kan dog udvikle en rhomboid-stamme, hvis hun ofte bærer en tung golfpose over en skulder i lange perioder eller svinger sin golfklub flere gange med stor kraft. En undersøgelse af golfskader udgivet i "Fysisk medicin og rehabiliteringsklinikker i Nordamerika" i 2006 rapporterede også, at ældre golfspillere havde større risiko for at lide en rhomboid-stamme fra gentagne golfgynger.

Symptomer

En golfspiller med en spændt rhomboid vil føle en skarp, brændende smerte eller tætthed direkte mellem hans skulderblad. Smerten kan stige, når skuldrene bevæges eller med dybe vejrtrækninger. Golfspilleren kan opleve for meget smerte til at bevæge sine arme frit, især hvis vævene i den spændte muskel svulmer og presser på en nerve i rygmarven. Området mellem skulderbladene kan være følsomt at røre ved.

Behandling

Den første behandling for en rhomboid-stamme er at mindske inflammationen i muskelen. Læger anbefaler isning området i to til tre dage efter skaden i 20 til 30 minutter hver tredje til fire timer. Hvis smerten vedvarer, kan der anvendes et antiinflammatorisk lægemiddel. Når smerten er under kontrol, bør golfspilleren behandle stammen med massage, blid stretching og rehabiliteringsøvelser designet til at styrke både rhomboidmuskel og de omkringliggende ryg- og skuldermuskler. Ifølge ortopædkirurg Paul Scott Shapiro kan det tage en golfspiller fra to uger til over seks uger for fuldt ud at komme sig fra en rhomboid-stamme. I løbet af denne tid bør du ikke spille golf eller engagere dig i nogen aktivitet, der øger din rhomboid smerte.

Forebyggelse

Der er tre måder du kan forhindre en golfrelateret rhomboid-stamme på: Opvarm grundigt før golf, stop med at bære din golfpose på kun én skulder og lav styrkeøvelser som en del af din daglige rutine for at opbygge din muskelstyrke. Forud for at spille, reservere 20 minutter til en tur, nogle lyse streger fokuserer primært på dine skuldre og ryg og nogle afslappede træningstrækninger. Tag yderligere 20 minutter efter at have spillet for at strække igen og køle ned. Brug en golf taske, der har to stropper, så du kan fordele vægten jævnt på begge skuldre eller investere i en golfvogn med hjul.

Pin
+1
Send
Share
Send