Sygdomme

Thalidomide Bivirkninger på Babyer

Pin
+1
Send
Share
Send

Thalidomid er et lægemiddel, der forårsagede alvorlige fødselsskader hos babyer født i 1960'erne til mødre, der tog stoffet tidligt i graviditeten til morgenkvalme. Lægemidlet blev forbudt på grund af dets signifikante bivirkninger, men er igen brugt til behandling af sygdomme som spedalsk, AIDS og autoimmune sygdomme, ifølge National Toxicology Program, en afdeling af US Department of Health and Human Services. Dimes marts estimerer, at selv en dosis i tidlig graviditet medfører en risiko for defekter på 20 til 90 procent (se reference 1).

Limb Malformations

De fleste kvinder tog thalidomid i de første tre måneder af graviditeten, når lemmer begynder at danne sig. En af de mest ødelæggende komplikationer af thalidomid er phocomelia, fraværet af det meste af armen, ifølge March of Dimes (se Reference 1). Hænder er fastgjort som flippers ved skulderen. Radial aplasi, fravær af den nederste ben i armene og tommelfingeren kan også forekomme. Lignende fejl forekommer i benene; de fleste børn er ramt på begge sider af kroppen, og både arme og ben kan involveres, selv om våben er mere almindeligt involveret end underben.

Facial Malformations

Øre- og øjenfejl er den næstmest forekommende mangel hos spædbørn udsat for thalidomid, ifølge en artikel i Journal of Medical Genetics offentliggjort i 1999 (se Reference 2). Pinna, ydersiden af ​​øret, kan være lille eller helt manglende (anotia), og åbningen i øret kan være en blindgrop. Dermoidcyster (cyster, der indeholder celler, der kan vokse i hud, hår eller muskel) kan forekomme på øjets overflader; Manglende øjne (anophthalmos) eller små øjne (microphthalmos) er også kendte komplikationer af lægemidlet. Cleft læbe og ganen er også mere almindelig hos babyer udsat for thalidomid. Ansigtsmusklerne kan være svage på den ene eller begge sider; Ansigtslammelse kan også være til stede.

Andre komplikationer

Thalidomid kan forårsage medfødte hjertefejl, misdannede nyrer, urinveje, reproduktive og gastrointestinale misdannelser. Thalidomid resulterede også i mental retardation, ifølge Otis, Organisation for Teratologi Information Specialists (se Reference 3). Ifølge RXList er dødeligheden ved eller kort efter fødslen for babyer født efter thalidomideksponering 40 procent (se Ressourcer nedenfor).

Pin
+1
Send
Share
Send