Sport og fitness

Sådan justeres kædespændingen på en mountainbike

Pin
+1
Send
Share
Send

En slanket kæde vil reducere din evne til at overføre energi til pedalerne på din mountainbike. Dine sko kan nemt blive fanget i en løsnet kæde under hårspidser, hvilket resulterer i smertefulde glideudslag på sporet. Alle multigear mountainbikes er udstyret med en højteknologisk komponent kendt som bagspareren. Ifølge cykeleksperten Sheldon Brown er bagspareren udstyret med en spændeskive, der holder kæden stram, mens den bevæger sig mellem de forskellige kasser på den bageste kassette. Du kan også flytte dit baghjul for at justere kædespændingen.

Trin 1

Placer din hånd under toprøret på mountainbikerammen. Pak din modsatte hånd rundt om den lodrette stolpe. Løft din mountainbike for at løfte dækene over jorden.

Trin 2

Placer stolpen på din mountainbike i klemmen på en reparationsholder. Træk klemspaken ned for at sikre cyklen på plads. Træd bag bagdækket for fuld adgang til bagspareren.

Trin 3

Find skovlskruen, der har bogstaverne "B" trykt under den. Indsæt din skruetrækker i B-spændingsskruen. Drej spjældskruen mod uret for at reducere spændingen af ​​kæden.

Trin 4

Drej B-spændingsskruen med uret for at spænde kæden omkring tænderne på baghjulet. Løft frigivelseshåndtaget på dine mountainbikebremser for at afbryde forbindelseskablet. Løft frigivelsespaken placeret midt på baghjulet.

Trin 5

Ting du skal bruge

  • Reparation stativ
  • Phillips skruetrækker

Tips

  • Tjek spændingen på din kæde hver gang du går ud på en tur. Gør det til en vane, i stedet for en nødsituation.

Advarsler

  • Bær en førstehjælpskasse i rygsæk, når du går ud for en tur.

Pin
+1
Send
Share
Send