Sygdomme

Terminal Stages of Cancer

Pin
+1
Send
Share
Send

Kræft eller maligne tumorer kan opstå overalt i kroppen. Præsentationerne og symptomerne varierer alt efter kræftstedet. Men som sygdommen skrider frem, er komplikationerne fra en fremskreden cancer meget ens, uanset oprindelsesstedet. Cancers spredes til vitale organer, der udløser en række begivenheder, der fører til personens død.

metastase

Metastase er spredning af kræftceller fra det oprindelige kræftsted til andre fjerne organer og væv. Denne spredning opstår sædvanligvis, når tumorcellerne får adgang til blod eller lymfekar, hvor de cirkulerer og derefter sætter sig i et organ. Efter kimplanterne opstår kræftceller, de begynder at opdele og danne nye vækst. Metastase er den største dødsårsag mod kræft. Nogle af de fælles steder med metastatiske vækst er lungen, leveren, knoglerne i bækkenet og rygsøjlen og hjernen.

kakeksi

Et af de mest almindelige terminale stadier af kræft er cachexia. Denne tilstand er den ekstreme spild - vægttab - observeret hos personer med avanceret cancer. Spild er tabet af magert muskelmasse og andre læner væv i kroppen. Selvom kakeksi er almindeligt forbundet med tab af appetit, er det ikke direkte forårsaget af et fald i næringsindtaget - folk, der modtager supplerende fodring, kan undertiden lide af kakeksi. Mens nogle gange appetitstimulerende midler, som f.eks. Lægemidlet, kan forbedre personens appetit, svækker de normalt ikke udviklingen af ​​ondartet cachexi.

Organsvigt

Hvorvidt kræft opstod i et vitalt organ eller nåede det, selvom det er spredt, er et uorganiseret organ uheldigt. Nyresvigt i terminale stadier af kræft er også en meget almindelig forekomst. Nyresvigt kan skyldes mekanismer relateret til selve kræften eller kemoterapi behandlinger - giftige for nyrerne - modtaget for at udrydde kræften.

Pin
+1
Send
Share
Send