Mad og drikke

Kan jeg spise træsap?

Pin
+1
Send
Share
Send

Selvom du kan spise flere typer træsap, skal du ikke begynde at gnave på hver træstamme du ser. Nogle træer producerer bitter eller endog giftig juice. Plus, selv spiselig sap slikket direkte fra træet er ikke meget velsmagende. Men næste gang du dyser ahornsirup på dine vafler, skal du bare huske at det kommer fra træsap.

Ahornsirup

Den mest kendte form for spiselig træsap er den af ​​ahorntræet. Den saccharose-rige sap er så sød og velsmagende, at det er et kendetegn ved morgenmad og snacks i hele Nordamerika og mange andre dele af verden. Erfarne ahorntagere kan indsamle så meget som 80 liter sap fra et træ om året. Du har brug for 10 gallons frisk juice til at lave en kvart sirup, ifølge University of Maine Extension.

Birketræ

Sap fra birketræet er spiseligt, selvom tapping kun har tendens til at forekomme i kolde tilstande som f.eks. Alaska eller dele af Canada. Sappen er en klar klæbrig væske, der bliver mere gul, når den reduceres på ovnen. Du kan bruge det som en morgen sirup, selv om det er mindre sødt og rig end lmosesirup. Sirupen indeholder en række næringsstoffer, herunder fructose, glucose, aminosyrer, C-vitamin, kalium, calcium, magnesium, zink, natrium og jern, ifølge University of Alaska Fairbanks. I modsætning til ahornsap indeholder birkesap ikke disaccharidsaccharosen.

Sumac

Da du var ung og leger udendørs, er det sandsynligt, at voksne minder dig om at sige: "Blade af tre, lad det være." Dette gælder for at undgå sumac-familien af ​​planter og træer, hvis mest kendte medlemmer er giftemør og giftæg. Saven af ​​begge disse planter er giftig og kan udløse ubehagelige hudreaktioner og endog anafylaktisk chok hos nogle mennesker. Florida University School of Forest Resources og Conservation påpeger også, at brændende sumac wood kan frigøre giftige dampe.

Overvejelser

Den sikreste mulighed, hvis du ikke genkender arten af ​​et vildtræ, er at undgå at spise nogen frugt eller saft. Selv spiselig juice, såsom ahornsræesap, skal reduceres ved kogning, inden den gør en tyk, lækker sirup. Kogning slipper også for urenheder og bakterier, der kan gemme sig indenfor den klæbende saft. Hvis du har en stærk reaktion efter at have spist noget træsap, især hvis du bemærker vejrtrækningsvanskeligheder, søg straks lægehjælp.

Pin
+1
Send
Share
Send