Sygdomme

Hvad er proteinforgiftning?

Pin
+1
Send
Share
Send

Tidlige amerikanske opdagelsesrejsende, der måtte overleve udelukkende på magert kød, som kaniner, udviklede engang medicinske problemer, der lignede sult. Denne tilstand, kendt som proteinforgiftning eller kaninsult, er en medicinsk tilstand, hvor din krop ikke får nok af de krævede næringsstoffer, selvom du spiser tilstrækkelige mængder kalorier. Proteinforgiftning er sjælden, selvom det er muligt, hvis man kun spiser magert kød.

Makro og mikronæringsstoffer

Der er to hovedkategorier af næringsstoffer: makro og mikro. Makronæringsstoffer er de næringsstoffer, der leverer kalorier til din krop: fedtstoffer, proteiner og kulhydrater. Mikronæringsstoffer er de næringsstoffer, der ikke leverer kalorier, men som vores kroppe kræver for at fungere korrekt, såsom vand, vitaminer og mineraler. Du skal regelmæssigt spise både mikronæringsstoffer og makronæringsstoffer for at opretholde optimal sundhed. Undladelse af at gøre det kan resultere i fejlernæring, sult og mangel på næringsstoffer.

Kalorier

Din krop bruger energi taget fra makronæringsstoffer til at udføre kropsfunktioner. Når du spiser mad, indeholder den en vis mængde energi målt som kalorier. Ifølge University of Illinois i Urbana-Champaign giver et enkelt gram protein 4 kalorier. Den gennemsnitlige person har brug for ca. 2.000 kalorier om dagen, selv om dette beløb varierer afhængigt af din alder, køn og aktivitetsniveau. Det er muligt at få alle de kalorier, din krop har brug for ved at spise protein, men på bekostning af at begrænse de andre makronæringsstoffer. At opnå en høj procentdel af dine kalorier fra protein er, hvad der med tiden fører til proteinforgiftning.

Proteinbeløb

Protein er et vigtigt makronæringsstof og en, din krop har brug for at overleve. Proteiner er sammensat af aminosyrer. Efter indtagelse af protein bryder din krop ned disse aminosyrer og bruger dem til at erstatte proteinerne, som findes i din krop. Det amerikanske landbrugsministerium anbefaler, at du får ca. 10 til 35 procent af kalorierne fra protein, mens du har brug for ca. 20 til 35 procent af dine kalorier fra fedt og resten fra kulhydrater.

Proteinforgiftning

At spise en diæt for høj i protein kan efter flere uger resultere i døden. Ifølge National Food Institute's Food and Nutrition Board kan "kaninsult" forekomme, når du får 45 procent af dine kalorier fra protein. Sådanne proteinrige kostvaner kan føre til symptomer, der omfatter kvalme, svaghed og diarré, dem disse symptomer falder, når proteinindholdet i din kost reduceres ved at øge mængden af ​​fedtstoffer eller kulhydrater.

Pin
+1
Send
Share
Send