Mad og drikke

Næringsindholdet af blæksprutte

Pin
+1
Send
Share
Send

Blæksprutter er en slags skaldyr, der ofte spises stegt og kaldes calamari. Du kan også dampe blæksprutte og tilføje den til pasta eller forberede den rå til sushi. Mens det meste af vitamin- og mineralindholdet ligner hinanden mellem rå og stegt blæksprutte, er kalorieindholdet og fedtindholdet i stegte blæksprutte meget højere.

Kalorier

En 3-oz. servering af rå blæksprutte indeholder 78 kalorier, der består af ca. 70 procent protein, 15 procent kulhydrater og 15 procent fedt. Stekt blæksprutte indeholder mere end dobbelt så mange kalorier, med 149 pr. Portion. Størstedelen af ​​disse ekstra kalorier kommer fra fedt. En portion friteret blæksprutte er ca. 40 procent protein, 40 procent fedt og 20 procent kulhydrater.

Fed

Én servering af rå blæksprutte indeholder kun 1,2 g fedt, mindre end .5 g heraf er mættet fedt. Men ligesom andre fisk og skaldyr, såsom rejer, er rå blæksprutte højt i kolesterol, med 198 mg pr. Portion. Stegt blæksprutte er meget højere i fedt, med 6,4 g pr. Portion, hvoraf 1,6 g er mættet fedt. Stekt blæksprutte er også højere i kolesterol, med 221 mg pr. Portion. Det maksimale anbefalede daglige indtag af kolesterol er 300 mg. Hvis du har hjertesygdom, skal du forbruge mindre end 200 mg dagligt.

Protein

Både rå og stegt blæksprutte giver en betydelig mængde protein. En portion rå blæksprutte indeholder 13,2 g, der leverer 29 procent af den anbefalede kosttilskud for kvinder og 24 procent for mænd. Stekt blæksprutte indeholder lidt mere protein, med 15,3 g pr. Portion, der leverer 33 procent af RDA for kvinder og 27 procent for mænd.

Mineraler

Med undtagelse af natrium er mineralindholdet i stegt og rå blæksprutte ens. Stekt blæksprutte indeholder dog meget mere natrium pr. Portion, med 260 mg sammenlignet med 37 mg for rå blæksprutter. Den maksimale anbefalede daglige indtagelse af natrium er 2.300 mg for raske individer og 1.500 mg for dem med hjertesygdom. Både rå og stegt blæksprutte er høj i fosfor, zink, kobber og selen. En servering leverer mere end 10 procent af RDA af zink, mere end 25 procent af fosfor, mere end 50 procent selen og mere end 100 procent af kobber.

Vitaminer

Vitaminindholdet i stegt og rå blæksprutte er også ens. Begge er rige på niacin og vitamin B-12. En portion blæksprutte leverer mere end 10 procent af RDA for niacin og mere end 40 procent af B-12. Niacin er vigtigt for stofskiftet, mens B-12 er vigtigt for produktion af røde blodlegemer og sundhed i nervesystemet.

Pin
+1
Send
Share
Send