Mad og drikke

Fordelene ved at tage vitamin D og C

Pin
+1
Send
Share
Send

Vitaminer D og C spiller en rolle for at holde dig sund ved at fremme stærke knogler og væv. Imidlertid tvinger bevis på tanken om, at de faktisk kan forhindre alvorlige sygdomme i voksenlivet eller endog mindre lidelser som forkølelse, ifølge University of Maryland Medical Center. Den mest effektive måde at sikre, at din krop får nok af begge vitaminer, er at spise en afbalanceret kost. Hvis du er bekymret for, at du måske oplever mangel på enten vitamin og ønsker at tage kosttilskud, bør du søge råd fra din sundhedsudbyder.

Fungere

D-vitamin hjælper din krop med at absorbere calcium og fosfor. Begge mineraler er vigtige i dannelsen af ​​knogler og tænder og spiller også en rolle i cellegengivelse, muskelbøjning og regulering af hjerteslag. C-vitamin er afgørende for reparation og genopfyldning af beskadigede væv.

Fordele ved D-vitamin

D-vitamin hjælper med at holde dine knogler tætte og stærke og kan hjælpe med at reparere brud. Hos børn forhindrer det rickets. Hos voksne mindsker risikoen for osteoporose, hypertension eller forhøjet blodtryk og plager i autoimmunsystemet.

Fordele ved C-vitamin

C-vitamin bidrager til din krops helingsprocesser. Det hjælper din krop til at producere kollagen, som bygger hud, ledbånd og en række andre vigtige væv. Det mindsker risikoen for anæmi ved hjælp af absorption af jern. Derudover er det en antioxidant, der hjælper med at beskytte din krop mod de skadelige virkninger af frie radikaler, affaldsprodukter, der opstår, når fødevarer omdannes til energi.

Får vitaminer D og C

Du kan finde D-vitamin i de fleste mejeriprodukter og i fisk. Alternativt kan du opmuntre din krop til at fremstille sin egen ved at udsætte dig for solskin; 15 minutters sol, 3 gange om ugen, giver dig alt D-vitamin, du har brug for. C-vitamin er til stede i forskellige mængder i alle frugter og grøntsager, men rige kilder er tomater, peberfrugter, grønne og de populære sorter af bær. Den bedste måde at sikre dig nok af disse vitaminer på er en afbalanceret kost og en sund livsstil. Hvis du ønsker at indtage dem som kosttilskud, skal du kontakte din sundhedsudbyder om dosering.

Pin
+1
Send
Share
Send