Sport og fitness

Sådan stopper du gagging når du jogger

Pin
+1
Send
Share
Send

Gagging mens jogging eller motion er en fælles begivenhed, som mange atleter beskæftiger sig med. Hvis du nogensinde har skubbet dig intensivt i løbet af en løb eller anden form for træning, kan din gagrefleks måske have sparket ind. Du har måske også følt en brændende fornemmelse i din mave og kvalme under anstrengende træning. Nogle mennesker ender faktisk opkastning under eller umiddelbart efter intens træning. Med nogle få tilpasninger kan du muligvis reducere denne gaggingoplevelse eller endda eliminere det helt.

Hydration

Manglende evne til at hydrateres ordentligt under forberedelsen af ​​en løb kan medføre, at du gagger under træningen, fordi din hals og mund føles tør og irriteret, hvilket - kombineret med gastrointestinal (GI) nødsituation - kan føre til gagging eller endda opkastning. Professionel runner Molly Pritz anbefaler at drikke sportsdrikke med salt og kalium kan hjælpe dig med at undgå dehydrering, hvilket er nøglen til at undgå GI-ubehag under intens træning, når din krop styrer blodstrømmen væk fra delikat fordøjelsesvæv. Nøglen, bemærkninger Pritz, er at sikre dig, at du er ordentligt hydreret før en træning, da du måske ikke kan tage nok væsker i løbet af din jog for at kompensere for mængden af ​​din krop udtømmer.

Blodgennemstrømning

Øget iltefterspørgsel fra dine muskler kan medvirke til den gagging og kvalme, du oplever under en anstrengende træning. Kraftig vejrtrækning og nedsat iltforsyning til mavemusklerne, der udløses gennem enten træning eller varme stress, kan forårsage kramper, hvilket fører til afvisning af maveindhold. Derudover når mere blod og ilt pumpes til muskelvæv i dine ben, når de mindre områder i din fordøjelseskanal, så det er mindre sandsynligt, at noget brændstof eller vand, du tager i, bliver behandlet og mere tilbøjelige til at blive sendt tilbage op.

Mælkesyre

Jogging på niveauer mere intens end din krop er forberedt på kan føre til opbygning af mælkesyre. Ikke alene medfører mælkesyre i den ubehagelige "søm" i din side og kramper musklerne, men for meget mælkesyre genkendes af kroppen som et toksin, som det skal eliminere gennem opkastning. Tilstand din krop til at producere mindre mælkesyre og for bedre at behandle mælkesyren det producerer ved at lette ind i din træningsrutine. Hvis du gagging mens du jogger, tag et skridt tilbage fra dit program og gå tilbage til kortere, langsommere tøj til at konditionere din krop mod dette mælkesyrerespons. Overvej at bygge i gåafbryder for at give din krop en chance for at komme sig, især hvis du begynder at føle lyshår eller kvalme. Da din krop bliver bedre i stand til at klare aktiviteten, kan du gradvist øge afstanden eller hastigheden.

Brænding og forebyggelse

Hydrating før og under hver træning, samt at spise let fordøjelige fødevarer omkring tre timer før træning, kan medvirke til at forhindre dig i at gagge under jogs. Sæt en fornuftig balance ved at undgå fødevarer, der er højt i fedt, hvilket er svært for kroppen at bryde ned. Du kan også prøve antacid medicin eller naturlige midler som æblecider eddike, hvis syre reflux synes at være med til at bidrage til dit problem. Hvis der ikke virker noget, skal du dog se din læge for at udelukke fødevareallergier eller eventuelle potentielle alvorlige forhold, der forårsager dine symptomer.

Pin
+1
Send
Share
Send