Mode

Ulemper og fordele ved High Schools Adopting Dress Code

Pin
+1
Send
Share
Send

Skoleklædekoder har været et meget omstridt emne for en generation. Det Nationale Center for Uddannelsesstatistikker udtaler, at i skoleåret 2009-2010 krævede 19 procent af amerikanske offentlige skoler uniformer, mens 57 procent håndhævede strenge kleskoder. Alligevel forbliver dataene om, hvorvidt fordelene opvejer ulemperne, blandet.

Fordel: Sikkerhed

En af de stærkeste argumenter til fordel for skoleklædekoder er, at de fremmer sikrere skoler. En ofte spids-til-statistik hævder, at Long Beach, California, skoledistriktet oplevede en reduktion på 50 procent i både kampe og muggings og et svimlende fald på seks procent i seksuelle lovovertrædelser et år efter at distriktet gennemførte en ensartet politik. Andre skoler hævder også fald i voldelig adfærd efter vedtagelsen af ​​strenge kleskoder eller uniformer. Men nogle eksperter tøver med at kreditere kjolekoder eller uniformer til resultaterne. I en 2011-artikel om Education.com påpeger den amerikanske borgerlige frihedsunionens Loren Siegel, at Long Beach's ensartede politik blev vedtaget i takt med en række nye sikkerhedspolitikker, herunder øget overvågning af gangen. Det er svært at afgøre, hvilke dele af en omfattende sikkerhedspolitik der faktisk gør det bedste.

Fordel: Bestilling

Et andet almindeligt argument til fordel for strenge kleskoder siger, at politikkerne fremmer orden i skolerne. Tøj er mindre distraherende og hjælper eleverne med at koncentrere sig om deres studier. Derudover forbereder kjolekoder eleverne på arbejdspladsen, ifølge lærer Dr. Larry Wilder i en artikel for Fresno Pacific University School of Education. I den samme artikel påpeger lærer Dr. Scott Key, at dagens arbejdsstyrke er mere forskelligartet end nogensinde før. Mens fabrikker og traditionelle kontorer kan håndhæve dress-code-politikker, tillader den eksplosive vækst i teknologisektoren, telekommunikation og hjemmebaserede virksomheder, at flere voksne kan bære alt, hvad de behøver.

Ulempe: Modvirkning af ytringsfrihed

Et stort argument fremført af modstandere af skolegangskoder er, at de fraråder ytringsfriheden. Den amerikanske borgerlige frihedsunion eller ACLU påpeger, at under Vietnamkrigs protesterne gik eleverne helt til Højesteret for at kæmpe for deres ret til at bære sorte armbånd i skolen. Højesteret besluttede denne sag for elevernes fordel og erklærede, at eleverne "ikke kaster deres forfatningsmæssige rettigheder i skolehusporten." Dr. Key påpeger, at strenge kjolekoder underviser stiv tænkning og blind overholdelse af autoritære regler, det nøjagtige modsatte af den dynamiske tænkning og tilpasningsevne, som moderne arbejdsgivere ønsker.

Ulempe: Omkostninger

Ifølge den offentlige skoleanmeldelse er en fælles bekymring blandt forældre kostnaden for skole tøj. Nogle skoleklædekoder tillader nok forskellige tøjindstillinger, som de fleste studerende kan vælge at bære varer, som de kan lide. Uniformer og tøj, der er i overensstemmelse med meget restriktive kjolekoder, kan dog være ubrugelige uden for skoletiden og tvinger forældre til at betale for to separate garderobeskabe.

Pin
+1
Send
Share
Send