Sygdomme

Venstre side mavesmerter hos børn

Pin
+1
Send
Share
Send

Abdominalsmerter er et almindeligt symptom hos børn og kan have et utal af årsager, der spænder fra problemer, som bliver bedre på egen hånd til medicinske eller kirurgiske nødsituationer. Clues til den underliggende årsag til barnets mavesmerter omfatter børns alder, typen af ​​smerte - skarpe, kedelige eller krampede og smertenes varighed. Yderligere spor indebærer, om smerten har ledsagende symptomer såsom opkastning eller feber og placeringen af ​​smerten. Venstre sidemuskesmerter er oftest forårsaget af problemer i organer placeret på venstre side, såsom milt, venstre æggestok eller testikel, og venstre side af tyktarmen.

Akut venstre-sidet smerte, der kan opstå gennem hele barndommen

Flere årsager til venstre sidede mavesmerter forårsager pludselige og ofte alvorlige smerter. For eksempel er milten - et organ, der producerer og filtrerer blodceller, og hjælper med at bekæmpe infektion - placeret i den øverste venstre buk. Blunt traume på denne del af maven eller endda midt bagpå kan forårsage beskadigelse af milten, der resulterer i smerte (Ref 1, Etiology section). Desuden kan traume til milten resultere i en tåre af den omgivende kapsel, hvilket forårsager alvorligt blodtab fra milten (Ref 4, s. 1526), ​​en medicinsk nødsituation. Milten kan også blive inficeret eller forstørret af årsager som Epstein Barr-virusinfektion eller overbelastning fra unormale celler i seglcelle-sygdomme, der forårsager venstre øvre mavesmerter. Appendicitis er normalt en årsag til retsidet mavesmerter, men kan faktisk forårsage venstre sidet smerte i det sjældne tilfælde af et barn født med tillægget placeret på venstre side af maven (Ref 6, baggrundsafsnit).

Akut venstre-sidet mavesmerter hos ældre børn

Vridning af venstre æggestok, der kaldes æggestokkorsvinger, vil normalt forårsage intermitterende skarpe mavesmerter, der også kan udstråle ned i venstrebenet (Ref 4, s. 1668), normalt hos piger i alderen 12 år og derover (Ref 1, tabel 2) . Smerter opstår, fordi nerverne omkring æggestokken er betændt. Ovarial torsion er en nødsituation på grund af muligheden for tab af æggestokkene på grund af nedsat blodforsyning. Det samme problem med vridning kan forekomme i venstre testikel - som oftest forekommer hos drenge i alderen 12 år og derover. Da testikel, i modsætning til æggestok, er synlig, kan en forælder lægge mærke til fortælle tegnene på scrotal hævelse, ømhed og misfarvning (Ref 4, s. 1651-1652).

Kronisk venstre-sidet mavesmerter

Forstoppelse, en almindelig årsag til venstre sidet mavesmerter, er præget af afføring, der er sjældne eller vanskelige at passere. Smerten er ofte kramper og lettet af en afføring. Bortset fra mavesmerter kan symptomer på forstoppelse, som et barn kan opleve, indeholde smerter under afføring, blod på afføringen eller vævspapir efter aftørring, fækalforurening og befugtning af sig selv (Ref 2, s. 2). Risikoen for forstoppelse øges, når et barns kost mangler tilstrækkelige fiberkilder, såsom grøntsager, frugt og fuldkorn (Ref 3). En venstre lysknehernia kan forårsage mavesmerter. En brokkelse opstår, når abdominale organer, sædvanligvis tarmen, træder ind i lysken gennem en åbning i abdominalvæggen. Forældre kan mærke en udbulning i barnets lyske. Halvdelen af ​​disse tilfælde forekommer hos børn under 1 år. En lyskeherni kan forårsage akut smerte og blive en nødsituation, hvis den bliver fanget i mavemuren - kaldet en fængslet brok - fordi den afkøler blodstrømmen til det fangede organ (Ref 4, s. 1185-1877).

Røde flag

Hvis et barn har mavesmerter, der er moderate til svære, det forværres, eller det er konstant, skal lægen straks underrettes (Ref 5, 'Hvornår skal du ringe'). Andre røde flag omfatter blod i opkast eller afføring, nylige skader på maven, høj feber eller alder under 2 år (Ref 5, 'Hvornår skal du ringe').

Pin
+1
Send
Share
Send