Sygdomme

Amenorré Bivirkninger

Pin
+1
Send
Share
Send

Amenoré udgør sjældent en umiddelbar trussel mod dit helbred, men nogle gange kan det betyde en signifikant underliggende tilstand, som kan påvirke din reproduktive sundhed. Amenoré er en tilstand, hvor der ikke er en menstruationsperiode. Der er to slags: Primær amenoré beskriver tilstanden hos en kvinde, som aldrig er menstrueret, mens sekundær amenoré er manglen på menstruationer i mere end seks måneder hos en kvinde, der tidligere har haft en regelmæssig cyklus. De mest almindelige årsager til amenoré er graviditet og overgangsalderen, men andre forklaringer omfatter spiseforstyrrelser, intens stress, overdreven motion eller hormonel ubalance.

Infertilitet

At have amenoré kan i høj grad påvirke en kvindes evne til at reproducere. De fleste kvinder med amenoré oplever anovulering, hvilket er et medicinsk begreb, der henviser til manglende evne til at producere levedygtige æg fra æggestokkene. Ægløsning er afgørende for dannelsen og frigivelsen af ​​modne æg under reproduktionsprocessen; Fraværet af ægløsning forhindrer enhver forekomst af opfattelse.

Østrogenmangel

Amenoré er forbundet med et fald i østrogenproduktionen og en stigning i testosteron. På ydersiden kan kvinder derfor have overskydende ansigtshår og et fald i bryststørrelsen. Desuden påvirker østrogenmangel eller hypoestrogenisme direkte knogletæthed. Østrogen fortsætter med at falde, da knogletab og stressfrakturer bliver mere udbredte på grund af den langvarige undertrykning af reproduktionssystemet. Premenopausale kvinder, der ikke søger behandling for østrogenmangel, er mere tilbøjelige til at udvikle osteoporose og efterfølgende har større risiko for postmenopausal knogletab.

Ovariecyster

Produktionen af ​​for mange androgenhormoner, især testosteron, forårsager en ubalance i æggestokkene, der kan føre til æggestokkene. Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en sådan tilstand. PCOS forhindrer folliklerne i at generere modne æg, og når der ikke er ægproduktion, ekspanderer folliklerne med væske, der danner cyster. PCOS forhindrer kroppen i at behandle insulinniveauerne effektivt, og derfor oplever patienter med PCOS almindeligt vægtstigning, insulinresistens og er højrisikokandidater til type 2 diabetes mellitus.

Pin
+1
Send
Share
Send