Mad og drikke

Fungerer L-Arginin?

Pin
+1
Send
Share
Send

L-arginin er en aminosyre, som din krop konverterer til nitrogenoxid, hvilket øger blodcirkulationen og blodstrømmen ved at udvide blodkarrene. L-arginin deltager også i urinstofdannelse, som eliminerer ammoniak fra kroppen. Aminosyren stimulerer også frigivelsen af ​​hormoner, såsom insulin og væksthormon. Undersøgelser tyder på, at L-argininbehandling kan være effektiv til problemer, du måtte have, der er relateret til dårlig cirkulation og blokerede blodkar.

Kilder

L-arginin, som først blev isoleret i 1886, klassificeres normalt som en ikke-essentiel aminosyre hos voksne, fordi din krop kan gøre det. Børn og voksne, der er svækket af sygdom, traume eller infektion, må ikke producere tilstrækkelige mængder til deres behov. I disse individer bliver L-arginin halv-essentiel, fordi kostkilder bliver vigtigere. Kostkilder omfatter proteinholdige fødevarer, såsom kød, fisk, fjerkræ, mejeriprodukter, soja, æg, valnødder og jordnødder.

Mulige fordele

Udover at vise løfte om behandling af hjerte-, blodkar- og blodtryksbetingelser, er der data, der tyder på, at ved at tage L-arginin kan risikoen for respiratoriske infektioner mindskes, forbedre dårlig sårheling og genopretning fra kirurgi. Der er også tegn på, at aminosyrens evne til at stimulere insulin kan bidrage til at mindske diabetiske komplikationer. Også dets rolle i urinstofdannelse fra ammoniak kan hjælpe med at behandle nyresygdom og metabolisk acidose.

Kendt Effektivitet

L-arginin er kendt for at være en effektiv behandling af mangler i væksthormon, for hvilket FDA har godkendt dets anvendelse. Indikationer omfatter tilstande som panhypopituitarisme, gigantisme, acromegali eller hypofyse adenom. L-arginin administreres sædvanligvis for disse betingelser i form af injektioner. Mildere symptomer på mangel omfatter hårtab, fedtlever, hududslæt og forstoppelse. Friske voksne har normalt ikke brug for L-arginintilskud.

Doseringer

Doserne varierer meget afhængigt af de forhold, der behandles, hvoraf de fleste mangler etablerede terapeutiske dosisintervaller. Undersøgelser har involveret doser fra 700 milligram til 20 gram givet fra en til fire gange om dagen. Personer, der selv behandler L-arginintilskud, kan kombinere det med andre kosttilskud. L-arginin er tilgængelig i butikker og online i piller og fløde. Mulige bivirkninger, når de indgives oralt, omfatter diarré, oppustethed, mavesmerter, gigt, lavt blodtryk og allergier. Tjek med din læge, før du indbefatter L-arginin i dit helbred.

Pin
+1
Send
Share
Send