Mad og drikke

Tremor og vitamin B-12 mangel

Pin
+1
Send
Share
Send

Vitamin B-12 er afgørende for at holde dit nervesystem og nerveceller sunde. Hvis du bliver mangelfuld i dette vitamin, kan du opleve mange bivirkninger, herunder tremor, følelsesløshed eller muskelsvaghed. Visse mennesker har større risiko for at udvikle en B-12-mangel end andre, så det er vigtigt at diskutere dit vitaminforbrug med en læge for at sikre, at du opfylder de anbefalede kosttilskud.

Symptomer på en mangel

En alvorlig mangel på vitamin B-12 er sjælden, selv om en mild er almindelig. Selv en mild mangel kan resultere i uønskede virkninger, såsom tremor forbundet med ataksi, eller ryste bevægelser og en ustabil gang. Du kan også opleve spasticitet, muskelsvaghed, nedsat syn og inkontinens. En mangel kan resultere i neurologiske problemer som demens, psykoser og humørsvingninger. Hvis den bliver ubehandlet, kan den resultere i permanent neurologisk skade.

Risici for en mangel

Vitamin B-12 forekommer naturligt alene i dyrefoder, så hvis du ikke spiser disse eller supplerer din kost med berigede fødevarer, risikerer du at udvikle en vitamin B-12-mangel. Derudover kan ældre menneskers legemer ikke absorbere dette vitamin så effektivt som de yngre, hvilket øger deres chancer for at blive mangelfuld. Din tarm kan også ikke absorbere B-12, hvis du har en malabsorptionstilstand som en bændelorm infektion. Endelig kan forbruge af høje doser af vitamin B-9 eller folsyre maske symptomerne på en B-12-mangel, indtil alvorlig neurologisk skade opstår.

Forebyggelse og RDA

For at undgå at blive mangelfuld i B-12 og udvikle tremor, sigter du på at få 2,4 mcg af dette vitamin om dagen. Fisk, mælkeprodukter, orgelkød, æg og svinekød er gode kostkilder til dette vitamin. Hvis du er over 50 år, skal du opfylde denne RDA ved at spise berigede fødevarer eller tage kosttilskud, da din krop måske ikke fuldt ud absorberer B-12, der findes i dyrefoder. Tal med din læge om typen og mængden af ​​kosttilskud, du skal tage. Hun kan foreslå, at du bruger et B-kompleks-supplement, da det typisk er uheldig at tage et B-vitamin og ikke de andre i længere tid.

Yderligere overvejelser

Selvom vitamin B-12 anses for at være sikkert, kan det interagere med visse lægemidler, såsom anti-convulsants. Undgå negative interaktioner ved at fortælle din læge om alt, hvad du tager. Hvis du mener, at du har en B-12-mangel, søg lægehjælp for at hjælpe med at rette op på dette. På samme måde, hvis du har bemærket pludselige rysten eller andre tegn på et nervesystem problem, skal du kontakte din læge for at bestemme årsagen.

Pin
+1
Send
Share
Send