Mad og drikke

Intestinal inflammation efter sukkeralkohol

Pin
+1
Send
Share
Send

Tarmene er følsomme for betændelse, hvilket kan forårsage smerte, diarré og blødning. En ting, der kan påvirke tarmens helbred, er hvad mad du spiser. Sukkeralkoholer er en type kulhydrat i kosten, der kan forårsage tarmproblemer, selvom de ikke direkte forårsager betændelse. Hvis du oplever tarmproblemer efter at have spist sukkeralkoholer, skal du tale med din læge.

Hvad er sukkeralkoholer?

Sukkeralkoholer får deres navn fra, at de har nogle kemiske egenskaber ved sukker og nogle af alkoholerne. Sukkeralkoholer indeholder ikke nogen ethanol, kemikaliet findes i alkoholholdige drikkevarer. Sukkeralkoholer anvendes ofte som erstatning for sukker, fordi de ufuldstændigt absorberes af kroppen. Som følge heraf giver de færre kalorier end standard sukkerarter, men de smage stadig sødt. Almindeligt anvendte sukkeralkoholer er mannitol, erythritol, lacitol og sorbitol.

Tarmbetændelse

Tarmene kommer i direkte kontakt med omverdenen på grund af deres rolle i at nedbryde og absorbere næringsstoffer fra mad. Som følge heraf kan tarmene blive irriteret og betændt, hvilket potentielt resulterer i dårlig absorption af næringsstoffer, mavesmerter, diarré og endda blødning. Tarmene kan blive betændt på grund af stoffer, der indtages, som følge af bakteriel infektion eller på grund af immunsystemet, der angriber tarmens foring.

Sukkeralkoholer og tarmproblemer

Indtagelse af en stor mængde sukkeralkoholer kan forårsage diarré, da din fordøjelseskanal ikke fuldt ud kan absorbere sukkeralkoholer. Som følge heraf, hvis store mængder sukkeralkoholer passerer gennem fordøjelseskanalen, kan de danne en løs og vandig afføring. Sukkeralkoholer tjener også som fødevarekilde til bakterier, der lever i tarmene. Sukkeralkoholer kan forårsage disse bakterier at trives, hvilket også kan forårsage diarré, smerte og andre fordøjelsesproblemer. Der ser imidlertid ikke ud til at være nogen direkte sammenhæng mellem sukkeralkoholforbrug og tarmbetændelse.

Overvejelser

Faktisk betændelse i tarmene kræver normalt en læge ekspertise til nøjagtigt at identificere og diagnosticere. Som følge heraf kan du have problemer som mavesmerter og diarré uden udseende af klinisk signifikant betændelse i fordøjelseskanalen. Hvis du mærker fordøjelsesproblemer efter at have spist mad med sukkeralkoholer, skal du undgå eller begrænse disse produkter. Hvis dine symptomer vedvarer, skal du tale med din læge for at se, om der er en underliggende tilstand, der forårsager dine gastrointestinale problemer.

Pin
+1
Send
Share
Send