Levevis

Er effektiv kommunikation en tovejsproces?

Pin
+1
Send
Share
Send

Ifølge eksperter ved University of Maine kan effektiv kommunikation bidrage til at opbygge tillid, dele ideer og fremme øget forståelse af spørgsmål og begreber. At tale, skrive og bruge kropssprog er alle vigtige dele af kommunikationen, men lytning og modtagelse af information er også afgørende for effektiv kommunikation. For at skabe en kreativ effektiv dialog skal alle parter være i stand til at udtrykke sig tydeligt og lytte til forståelse.

Udtryk i kommunikation

Ifølge University of Colorado's Conflict Resource Consortium, eller (CRC), har al kommunikation en afsender og en modtager. Afsenderen har oplysninger, som han har til hensigt at udtrykke til modtageren, hvem skal fortolke oplysningerne. En række elementer - herunder tone, kropssprog og klarhed i ordvalg - kan påvirke meddelelsen. Udtryk af en besked, enten talt eller skrevet, er et centralt aspekt ved vellykket kommunikation.

Kropssprog

Ifølge eksperter ved University of Maine har kropssprog en betydelig indvirkning på kommunikationen. Et ansigtsudtryk eller en gestus kan ændre betydningen af ​​ord, og kroppssprog kan både negativt og positivt påvirke resultatet af en samtale. Lukket kropssprog - som foldede arme, undgåelse af øjenkontakt eller vrede ansigtsudtryk - kan angive vrede eller tilbagetrækning. Åben kropssprog - som øjenkontakt, sidder fremad eller læner mod nogen og fokuserer på samtalen - kan indikere investering i kommunikationen.

Aktiv lytning

Både CRC og University of Maine understreger, at lytning spiller en central rolle i effektiv kommunikation. Uden aktive og veludviklede lyttefærdigheder kan den enkelte modtagende information fejlfortolke meddelelser. Nogle vigtige aspekter ved aktiv lytning er en åben lytningstilstand med direkte øjenkontakt og fokus på samtalen. verbal bekræftelse af nøglepunkter, såsom omstilling af et punkt eller spørge et afklarende spørgsmål og være i stand til at opsummere den anden persons punkter før de reagerer. Dette hjælper begge parter med at kontrollere for forståelse og afklaring af eventuelle misforståelser, som bygger dialog.

Oprettelse af dialog

University of Maine definerer dialog som en meningsfuld tovejs kommunikation, der giver folk mulighed for at kommunikere om emner af betydning. I dialog udtrykker deltagerne tanker og ideer åbent. Alle parter i en dialog kan lytte til den anden parts perspektiv, uanset hvor forskellig det måtte være uden at skulle argumentere. Dialog fører ofte folk med forskellige meninger til en bedre forståelse af flere perspektiver på spørgsmål.

Vurdering af kommunikationsfærdigheder

Ifølge University of Maine skal du rutinemæssigt vurdere din kommunikation for at sikre, at alle parter føler sig hørt og for at afklare enhver fejlkommunikation. Konsekvent udøve aktive lyttefærdigheder, og overvej dit kropssprog. Som du bliver mere opmærksom på hvordan andre lytter til dig, vil du sandsynligvis forbedre dine egne lyttefærdigheder og kropssprog. Til gengæld har misforståelser og fejlfortolkninger en tendens til at forekomme sjældnere, hvilket øger forståelsesniveauet og kvaliteten af ​​dialogen.

Pin
+1
Send
Share
Send