Mad og drikke

Cayenne Pepper og betændelse

Pin
+1
Send
Share
Send

Cayenne er mest kendt som et mad krydderi, men det kan have en række sundhedsmæssige fordele, især for betændelse. Cayennepepper har vist sig at have mere antioxidantaktivitet end mange grøntsager. Også kendt som capsaicin, er det aktive stof i cayenne blevet brugt til behandling af gastrointestinale lidelser, arthritis og smerte og kan være til brug i visse typer kræft. Det kan bruges som en creme eller en taget som supplement. Det kan forstyrre metabolismen af ​​nogle lægemidler og forårsage bivirkninger. Rådfør dig med en læge inden brug af et supplement, der indeholder cayenne.

Gigt

Arthritis anses generelt for at være en inflammatorisk lidelse, der resulterer i ødelæggelse af vævene, der forer leddene. Cayenne peber er blevet anvendt topisk til at øge blodtilførslen og give en opvarmning sensation til ramte led. Indtaget internt som et supplement kan cayenne også bidrage til at reducere ledbetændelse gennem sin antioxidantaktivitet. Aktuel anvendelse kan resultere i udslæt eller brænding, mens oral brug kan resultere i fordøjelsesbesvær og kan ikke tolereres godt af nogle.

Psoriasis

Psoriasis er en hudlidelse forårsaget af inflammatorisk aktivitet i kroppen. Anvendt topisk, kan en creme fremstillet af cayenne peber eller capsaicin reducere inflammation forbundet med psoriasis og kan også resultere i nedsat kløe.

Smerte

En gennemgang af kliniske forsøg foretaget af Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (MSKCC) har vist, at cayenne kan være nyttigt til behandling af lændesmerter. Det har også været anvendt som aktuelt middel til behandling af andre smertebetingelser som helvedesild, fibromyalgi og andre typer smerter, der kan skyldes betændelse i nerveceller. Patienter med sår som følge af kemoterapi og stråling samt patienter med postkirurgisk cancer er blevet hjulpet ved topisk oral behandling med cayenne.

Gastrointestinal lidelse

Cayenne er blevet brugt til behandling af halsbrand og andre tilstande, der påvirker mave-tarmkanalen. Nogle har fundet begrænset gavn under forhold som f.eks. Brændende mundsyndrom, når cayenne bruges som en gurgle for halssmerter, men mange finder, at det giver en brændende fornemmelse i tarmen og er begrænset.

Kræft

Cayenne peber er høj i antioxidant aktivitet. Nogle undersøgelser rapporteret af MSKCC har vist, at cayenne kan være gavnligt til behandling af visse typer af kræftformer, herunder orale kræftformer, leukæmi og nogle typer lymfom på grund af dets antioxidant- og antiinflammatoriske aktivitet, som kan bidrage til at beskytte celler.

Pin
+1
Send
Share
Send