Sport og fitness

Hvilke muskler gør pull-ups bedre?

Pin
+1
Send
Share
Send

Træk-ups er en af ​​de bedste modstandsøvelser du kan gøre. Få øvelser tegner så meget opmærksomhed som nogen, der enten laver mange pull-ups eller gør nogle variationer af den grundlæggende pull-up. De kræver stor overkrop og kernestyrke til at fuldføre. Problemet med pull-ups kan nu gøres lettere eller vanskeligere, takket være vægtbælter, der klipper på en vægtplade eller håndvæg (vanskeligere) og den assisterede pull-up-maskine (lettere).

lats

Den primære muskel bruges til at trække op er latissimus dorsi (lat). Den primære funktion af lats er at enten bringe armene ind i kroppen eller kroppen til armene. I tilfælde af en pull-up bringer armene kroppen ind.

brachioradialis

Der er en håndfuld sekundære muskler, der bruges i pull-up, som alle er i armene. Det vigtigste er sandsynligvis brachioradialis, den største af underarmen muskler. Brachioradialis er afgørende for albuebøjning, bevis på brugen kan ses, når du starter en pull-up. Musklerne på underarmene bøjer næsten øjeblikkeligt.

Biceps og triceps

Det der kommer som en overraskelse for mange er, at ikke kun bicepsen er en stabilisatormuskel i pull-up, men det er også triceps. Fordi bicepsne også er involveret i albuefleksion, er de tydeligt involveret i øvelsen, men ikke i det omfang mange tror. Den største overraskelse for mange er, at tricepsne også er involveret. Men fordi det triceps lange hoved er knyttet til scapulaen og humerusen, vil en af ​​dens handlinger ligne latsens.

Stabilisatorerne

En håndfuld andre muskler er involveret og kaldes synergister, hvilket betyder, at de er nødvendige for at hjælpe bevægelsen for maksimal effektivitet. Listen indeholder musklerne i underarmen (brachialis), ryggen (teres major, rhomboids, lower trapezius, levator scapulae), brystet (pectoralis major og minor) og skuldre (posterior deltoider).

Pin
+1
Send
Share
Send