Sundhed

Komplikationer efter koloskopi

Pin
+1
Send
Share
Send

Koloskopi er en diagnostisk procedure, der gør det muligt for lægen at undersøge og visualisere formen af ​​tyktarmen eller tyktarmen for tilstedeværelsen af ​​eventuelle abnormiteter. Denne procedure anvender et langt, smalt, fleksibelt oplyst rør, som er indsat gennem anusen, forsigtigt fremme til endetarmen og derefter til tyktarmen. Koloskopi kan forårsage svage ubehag som oppustethed og kramper. Generelt er det meget tolerabelt, ifølge American Society for Gastrointestinal Endoskopi, men komplikationer efter koloskopi kan omfatte tarmvægg perforering, blødning, infektion og bivirkninger på beroligende midler.

Tarmvæg Perforering eller Tårer

Tarmvægg perforering er skabelsen eller udviklingen af ​​et hul i tyktarmen. Med koloskopi er der risiko for at tåre tarmvæggen, og når denne medicinske nødsituation opstår, kræves kirurgi og reparation. Symptomerne på tarmvægsperforeringer omfatter feber, kulderystelser og svær mavesmerter, ifølge MedlinePlus, et websted støttet af National Institutes of Health ...

Blødning og blodige tarm bevægelser

Blødning eller blodig afføring er en af ​​de mulige komplikationer efter koloskopi. Selvom dette ikke er almindeligt, er risikoen for en sådan tilstand stadig ifølge National Information Center for Digestive Diseases. Bortset fra visuel undersøgelse af tyktarmen kan fjernelse af unormalt udseende væv eller polypper også udføres ved hjælp af små værktøjer, der indsættes sammen med røret. Fjernelsen af ​​sådant materiale kan forårsage blødning, der nemt kan styres af elektriske prober eller anti-blødende medikamenter.

Infektion

Selv om risikoen er minimal, kan infektioner og andre blodbårne sygdomme som hepatitis, HIV og AIDS stadig overføres fra den ene patient til den anden, hvis infektionskontrol ved mekanisk rengøring, desinfektion og efterbehandling ikke sker korrekt i henhold til Det amerikanske samfund for gastrointestinal endoskopi.

Bivirkninger på sedativer

Sedativer og smertestillende medicin bruges til at hjælpe patienten med at føle sig afslappet og behagelig under proceduren. I koloskopi er patienten lavet til at ligge på deres venstre side oven på undersøgelsessengen eller bordet. Derefter gives en let til tung beroligende for at gøre patienten så komfortabel som muligt. Bivirkninger på sedativer efter koloskopi kan omfatte en nedsat pulsfrekvens, langsomme respirationer og lavt blodtryk, ifølge MedlinePlus. Sedativer slides af i tid; Patienten vil typisk være i stand til at genvinde kort efter et par timer.

Pin
+1
Send
Share
Send