Sygdomme

Pasta & irritabel tarm

Pin
+1
Send
Share
Send

Bloddannelse, diarré, kramper, gas og mavesmerter efter at have spist pasta kan være tegn på irritabelt tarmsyndrom, også kaldet IBS for kort. Mange fordøjelsesforhold kan forårsage lignende symptomer som IBS, som skal diagnosticeres af en læge. Fælles forhold, der kan forårsage lignende symptomer efter at have spist pasta, omfatter fødevareallergier og fødeintolerancer. Pasta indeholder forskellige ingredienser, der betragtes som meget allergiske ingredienser, såsom hvede, soja og æg.

Irritabelt tarmsyndrom

IBS er en almindelig fordøjelseskondition, der rammer omkring 20 procent af den voksne amerikanske befolkning, ifølge National Clearinghouse Information Clearinghouse. IBS forårsager kronisk diarré eller forstoppelse sammen med mavesmerter, kramper og oppustethed. Symptomer udløses normalt af stress eller spise bestemte fødevarer. Hvis du har IBS, kan madvarer, der indeholder gluten, gøre dine symptomer værre. Årsagen til IBS forstås ikke fuldt ud og giver ingen skade på fordøjelsessystemet. De fleste læger mener, at IBS er forårsaget af en sammenbrud i kommunikationen mellem hjernen og nerverne i tyktarmens muskler.

pasta

Pastaprodukter kan indeholde mejeri, hvede, soja og æg, som alle kan udløse symptomer på IBS. Nogle pastaer serveres med en creme sauce, der indeholder mælk, fisk eller nødder. Det kan være svært at vide, om dine symptomer er resultatet af IBS eller en fødevareallergi uden ordentlig testning. En allergitest kan afgøre, om du har en fødevareallergi eller ej. Hvis du er blevet diagnosticeret med IBS, og du bemærker, at pasta udløser dine symptomer, skal du holde op med at spise pasta og se om dine symptomer forbedres.

Behandling

Den primære behandling for IBS er at fjerne fødevarer, der får dine symptomer til at blive værre og reducere stress. Din læge kan anbefale en eliminerende kost for at se, om dine symptomer falder ved at fjerne pasta og andre fødevarer, der indeholder hvede eller gluten. IBS kan behandles med medicin, såsom kosttilskud, over-the-counter anti-diarré medicin og over-the-counter laxermidler. Tal med din læge, inden du bruger medicin. Spise regelmæssigt og leve en lav stress livsstil kan hjælpe med at forbedre dine symptomer.

Betragtning

Fødevareallergier og intolerancer kan spille en rolle i dine symptomer forbundet med IBS. Fødevareallergi opstår, når dit immunsystem overreagerer proteinerne i visse fødevarer, der udløser en kemisk reaktion i kroppen. Fødeintolerancer er manglende evne til fordøjelsessystemet til helt at fordøje visse sukkerarter og proteiner, hvilket fører til lignende symptomer som IBS.

Pin
+1
Send
Share
Send