Mad og drikke

Næringsværdien af ​​kogte rober

Pin
+1
Send
Share
Send

Turnips har længe haft plads i den menneskelige kost - deres forbrug går tilbage til forhistoriske tider, ifølge Alternative Field Crops Manual. Ernæringsværdien af ​​dine rober afhænger af den valgte madlavningsmetode. Kogning af dem vil resultere i betydeligt næringsstoftab, mens du damper dem, indtil bare bud giver et måltid med større næringsindhold. Kogte rober er lavt i kalorier, ved cirka 50 kalorier pr. Portion og giver en sund tilsætning til din kost, fordi de indeholder vitaminer og fibre.

Fyldfiber

Næsehorn - enten kogte eller dampede - tjener som gode kilder til kostfiber. At spise fødevarer, der er rige på fiber, hjælper dig med at holde fast i din kostplan, fordi fiberen absorberer vand og fylder din mave. Efter en fiber med højt fiberindhold giver også langsigtede fordele ved at sænke risikoen for kroniske fordøjelsesforstyrrelser såvel som hjertesygdomme og type 2-diabetes. En kopp moskogt kogt næb indeholder 4,6 gram fiber - 18 procent af det anbefalede daglige indtag for kvinder og 12 procent for mænd. En stor dampet næb giver 3,3 gram fiber - 13 procent og 8 procent af de anbefalede daglige fiberindtag for henholdsvis kvinder og mænd.

C-vitamin

Kogte rober øger også dit indtag af vitamin C. C-vitamin fremmer din huds sundhed - det fremmer dannelsen af ​​kollagen, som er nødvendig for hudstyrken og giver også naturlig solbeskyttelse. Vitaminet hjælper dig også med at metabolisere fedtsyrer og kolesterol og spiller en rolle i hjernecellekommunikation. Dampede rober indeholder mere C-vitamin pr. Portion end kogte rober - 38 milligram per portion sammenlignet med 28 milligram i kogte mosede rober. Begge typer kogte rober bidrager dog betydeligt til de 75 milligram, der anbefales til kvinder om dagen og 90 milligram anbefales til mænd.

Vitamin B-6

Kig efter rober som kilde til vitamin B-6, også kaldet pyridoxin. En kost rig på vitamin B-6 understøtter sundheden i dit reproduktive system ved at hjælpe dig med at lave steroidhormoner - hormonfamilien, der indeholder kønshormoner østrogen og testosteron. Vitamin B-6 hjælper dig også med at gøre nukleinsyrer - de små underenheder, der udgør dit DNA - og fremmer røde blodlegemer. En servering af dampede roer indeholder 0,17 milligram vitamin B-6 eller 13 procent af det anbefalede daglige indtag. Kogte mosede rober indeholder lidt mindre B-6, ved 0,15 milligram pr. Portion eller 12% af det anbefalede daglige B-6-indtag.

Betjeningsvejledning og forslag

Selvom rober er naturligt lav i fedt og kalorier, betyder det ikke, at de mangler smag. Smør jakket hakkede olivenolie inden damping, og drys din fad med kelpgranulater for at tilsætte en "salt" smag uden at bruge bordssalt. Alternativt kan du tilføje tørret rosmarin eller salvie til dine mosede rober eller kog rodfilet med skivede gulerødder og bland de to grøntsager sammen til en sideskål med naturlig sødme.

Pin
+1
Send
Share
Send