Mad og drikke

Er der koffein i grøntsager?

Pin
+1
Send
Share
Send

Kaffe er den mest almindelige kilde til koffein i den amerikanske kost. Te og chokolade indeholder også noget af dette vanedannende stof, der kan give øget energi og humør. Selv om nogle planter indeholder koffein i deres blade, er ingen af ​​dem en plante, du spiser som en grøntsag.

Betydning

Hvis du forsøger at skære ned på koffein, kan du være bekymret for skjulte kilder. Du kan også være allergisk over for stoffet og vil forhindre et utilsigtet indtag. Gravide kvinder bør også overvåge deres koffeinindtag - holder det til kun 150-300 milligram dagligt, siger den amerikanske graviditetsorganisation.

Kilder

Kaffebønner, teblad og kakaobønner indeholder naturligt forekommende koffein. Guarana er ikke en vegetabilsk men en klatring plante relateret til ahorn træer. Dens store blade og bær, som er størrelsen af ​​kaffebønner, indeholder ca. dobbelt så mange koffein som kaffebønner. Bærene betragtes som en frugt, ikke en grøntsag, og er normalt indbefattet som en ingrediens i saft, brød og sodavand. Yaupon holly er en anden plante, der producerer en stor mængde koffein. Du kan drikke en drink fra dette træs blade, men det er ikke almindeligt, og det spises ikke som en grøntsag.

Brassica Grøntsager

Mens Brasicca grøntsager ikke indeholder koffein, kan forbruge dem påvirke absorptionen. En undersøgelse fra maj 1992 i tidsskriftet "Human and Experimental Toxicology" viste, at grøntsager i Brassica-familien kan stimulere koffeinmetabolisme. Brassica familiegrøntsager omfatter kål, brusselspirer og broccoli. Forskere gætter på, at tarmene øges i permeabilitet efter at have forbrugt disse grøntsager, så de absorberer koffein hurtigere.

Apiaceous Grøntsager

Spise kål kan øge virkningen af ​​koffein på din krop, mens forbrugende gulerødder eller persille kan reducere disse virkninger. Et 2000-udgave af "Carcinogenese" bekræftede resultaterne, der tyder på, at Brassica-grøntsager øger koffeinfølsomheden, men fandt også, at forbrugende grøntsager fra den apiaceøse familie nedsatte følsomheden. Selleri, fennikel, dill og persille er andre grøntsager i denne familie.

Pin
+1
Send
Share
Send