Mad og drikke

Sunde grøntsager at spise rå

Pin
+1
Send
Share
Send

Når din mor fortalte dig at afslutte alle dine grøntsager, var hun bestemt på noget. I 2010 offentliggjorde USDA og Department of Health and Human Services deres nye diætretningslinjer, hvilket tyder på at øge mængden af ​​grøntsager i din kost. Grøntsager er fulde af vigtige næringsstoffer, der giver et væld af sundhedsmæssige fordele, herunder en reduceret risiko for hjerte-kar-sygdom, type 2-diabetes, makuladegeneration, visse kræftformer og diverticulitis. Snacking på rå grøntsager er en hurtig og nem måde at tilføje grøntsager til din kost.

Den perfekte snack

Gardener holder en æske med friske grøntsager Fotokredit: gpointstudio / iStock / Getty Images

De nye USDA og HHS anbefalinger til grøntsager er specielt rettet mod at sikre, at du får nok af flere vigtige næringsstoffer, især fibre, folinsyre, kalium og vitaminer A og C. Rapporten foreslår at få 2-1 / 2 kopper eller fem til 13 portioner, af grøntsager og frugter hver dag. En af de nemmeste måder at tilføje flere grøntsager til din kost er ved at have rågrøntsager til snacks og i salater. Grøntsager er næringsdigtige fødevarer, hvilket betyder, at de er kalorieindhold og pakker en masse slag næringsmæssigt pr. Portion. Hvis du leder en travl livsstil og har brug for at gribe en snack hurtigt, kan rågrøntsager passe regningen.

Mørkegrønne Grøntsager

Skål med broccoli Fotokredit: Lars Kastilan / iStock / Getty Images

Mørkegrønne grøntsager får deres farve fra chlorophyll, et naturligt plantepigment. Grøn peberfrugter, agurker og mørke bladgrønne som spinat kan spises rå for at høste deres sundhedseffekter. Ifølge fødevare- og ernæringsspecialisten Julie Garden-Robinson, Ph.D., L.R.D., indeholder disse grøntsager lutein, der sammen med zeaxanthin, der findes i nogle gule grøntsager, hjælper med at reducere risikoen for makuladegeneration. Broccoli og spinat er begge kilder til folsyre og kan let spises rå. Bietgrønt er rig på kalium og kan tilsættes til en salat. Andre næringsrige grønne grøntsager spist rå er løvssalat og avocado.

Røde Grøntsager

Modne tomater på vinstokken Fotokredit:? Nan Avc? / IStock / Getty Images

De røde grøntsager indeholder typisk en generøs mængde af det kraftige antioxidantpigment, der hedder lycopen eller anthocyanin. Selv om tomater teknisk set er en frugt, bruges de som grøntsager og er opført som en. Tomater er også helt sikkert på listen over sunde røde grøntsager, der kan spises rå. Harvard School of Public Health angiver tomater og andre røde grøntsager, der indeholder lycopen, som kroppen konverterer til A-vitamin, kan beskytte mod kræft i prostata, lunger og mund. Andre røde grøntsager, der er lækre spist rå er røde paprika, radiser og rødkål. Rød peber er også en kilde til vitamin C.

Orange og Gule Grøntsager

Gulerødder Fotokredit: boumenjapet / iStock / Getty Images

De orange og gule grøntsager får deres farve fra plantepigmenter kaldet carotenoider, som findes i flere former. Det er velkendt, at gulerødder er høje i beta-caroten, som også omdannes til vitamin A i din krop og arbejder for at opretholde dit immunsystem, syn og integriteten af ​​dine slimhinder. Naturligvis kan gulerødder blive spist rå, som kan gule peberfrugter, gul squash og gule tomater. Gulerødder er også højt kalium.

Hvide Grøntsager

Hvidløg pære og nelliker Fotokredit: Tatjana Baibakova / iStock / Getty Images

Hvide grøntsager, der kan spises rå, omfatter løg og hvidløg. Disse hvide grøntsager indeholder plantesammenslutningen allicin, som kan hjælpe med at sænke højt blodtryk og kolesteroltal og reducere risikoen for hjertesygdomme og mavekræft.

Pin
+1
Send
Share
Send