Sygdomme

Hvordan man identificerer blod i afføringen

Pin
+1
Send
Share
Send

Blod vises i afføringen af ​​forskellige årsager, herunder infektion, kræft, fordøjelsesforstyrrelser og åbne sår, såsom hæmorider og sår. Blod kan være synligt for det menneskelige øje i nogle tilfælde, hvilket tyder på, at blodet er fra det nedre fordøjelseskanalen. Eller blodet vil være mindre indlysende, hvilket indikerer, at det kommer fra det øvre fordøjelseskanalen. I hjemmet kan folk identificere blod ved at undersøge afføringen eller ved at anvende en fecal okkult blodprøve til hjemmebrug, der er tilgængelig på apoteker. Denne type test hjælper med at identificere blod, der ikke er synligt for det menneskelige øje.

Trin 1

Undersøg afføringen forsigtigt. Hvis der synes at være lyst rødt blod på et væv efter tørring, eller hvis toiletvand indeholder blod, er årsagen sandsynligvis et åbent sår eller anden form for blødning i nedre fordøjelseskanalen ifølge National Clearinghouse Information Clearinghouse. En anal fissur eller hæmoroid kan forårsage denne type blod. Et spræng er en form for skæring i det nedre fordøjelseskanalen. Som enhver anden snit på kroppen kan det bløde. Selv et lille snit i fordøjelseskanalen kan bløde voldsomt.

Trin 2

Kig efter mørkfarvet afføring. Sort afføring eller afføring med rødt blod blandet ind, tyder på øvre fordøjelseskanalen blødning, siger National Clearinghouse Information Clearinghouse. Rapporter denne betingelse til en sundhedsudbyder. Nogle fødevarer, som blåbær eller sort lakrids, kan forårsage afføring at tage et mørkt udseende, der kan ligne blodets farve.

Trin 3

Køb en fækal okkult blodprøve fra et apotek. Din læge kan give en.

Trin 4

Åbn pakken og gennemgå instruktionerne. Afhængigt af typen af ​​kit, vil den indeholde enten en skylle eller et stykke materiale, der ligner tykt tissuepapir.

Trin 5

Rens genital- og analområderne med en alkoholpind, eller følg instruktionsskemaets anvisninger til rengøring af området.

Trin 6

Placer vævet eller fladt kort i toilettet. Tøm tarmene på materialerne.

Trin 7

Undersøg det spylbare kort for farveændring. Typisk viser ingen ændring efter fem minutter, at der ikke er blod til stede. Træk tissuepapiret ud med afføring, og tryk på afføringen med et testkort, der kommer i sættet. Ligesom det spylede kort vil dette testerkort ændre farve inden for fem minutter, hvis blod er til stede. Gentag testen en gang om dagen i tre dage eller som angivet af testpakken, siger Cleveland Clinic.

Trin 8

Rapportér resultaterne af visuel og fækal okkult testning til en læge. Han bør evaluere enhver indikation af blod for at sikre årsagen er ikke alvorlig.

Ting du skal bruge

  • Fecal okkult test kit
  • Alkoholservietter eller gnidningsalkohol
  • Bomuldskugler

Tips

  • Bemærk alle andre symptomer, der ledsager blodet i afføringen, og rapporter dem til en sundhedspersonel. Antidiarrheal medicin, især dem der indeholder vismutsalicylat, kan forårsage mørkning af afføringen.

Advarsler

  • Selv om de visuelle og fækale okkulte tests ikke afslører noget blod i afføringen, skal du rapportere eventuelle usædvanlige tarmproblemer til en læge.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: SCP-2480 An Unfinished Ritual | Object Class presumed Neutralized | Sarkic Cult SCP (April 2020).