Mad og drikke

Ernæringsmæssige helbredelse for rygsøjler

Pin
+1
Send
Share
Send

Din rygsøjle indeholder flere knogler eller hvirvler, forbundet med rygskiver lavet af brusk. Både hvirvler og rygsøjler omgiver og beskytter rygmarven, en del af nervesystemet, der tillader kommunikation mellem din hjerne og resten af ​​din krop. Spinal skadesskader kan føre til smerte og ubehag, og kan potentielt føre til permanent rygmarvsnerven skade, hvis venstre ubehandlet. Selv om ernæring alene ikke kan vise sig at være tilstrækkeligt til at helbrede en skadet spinalskive, kan næringsstoffer i de fødevarer, du spiser, bidrage til spinalskivehelbredelse.

C-vitamin

Et næringsstof, der er vigtigt for helbredelse af rygskiver, er vitamin C. De væv, der udgør dine rygsøjler - brusk og andet bindevæv - alle indeholder proteinkollagenet. Som følge heraf skal din krop lave nyt kollagen som en del af processen med at helbrede dit rygsvæv. For at syntetisere kollagen kræver cellerne C-vitamin, ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State University. Mange frugter giver en kilde til dette næringsstof, så forbruge en afbalanceret diæt rig på frugter kan bidrage til at fremme rygsøjlen helbredelse.

Vitamin A

Vitamin A - et essentielt vitamin - kan også bidrage til at fremme ryggradsheling. Efter en rygskadesskade skal din krop generere nye bruskceller - kaldet chondrocytter - til sundbruskvæv. Vitamin A hjælper med at fremme ordentlig bruskudvikling ved at fremme udviklingen af ​​modne chondrocytter ifølge New York University Langone Medical Center. Brug græskar, spinat, kelp og kartofler til at øge dit vitamin A-indtag og bidrage til at fremme ryggradsheling.

Omega-3 fedtsyrer

Et andet næringsstof, der kan hjælpe med til at lindre ubehag ved rygskader er omega-3 fedtsyrer. Ofte forårsager skadesskader som hernierede diske ubehag på grund af øget inflammation omkring skadestedet. De fordrevne spinalskivevæv irriterer det omgivende væv, hvilket fører til frigivelse af inflammatoriske faktorer, såvel som hævelse og smerte. Omega-3 fedtsyrer hjælper med at kontrollere niveauet af inflammation i kroppen, ifølge University of Maryland Medical Center, og kan derfor hjælpe med at lindre noget ubehag forbundet med en herniated disk. Hvis du lider af spinalbetændelse, skal du kontakte din læge om de potentielle fordele ved at tage omega-3 fedtsyretilsætninger eller inkludere fisk og hørfrø i din kost.

Overvejelser

Spise sundt og forbruge en række næringsstoffer kan have en gavnlig effekt på ryggenerering. Forbindelser, der findes naturligt i sunde fødevarer, kan hjælpe din krop med at genoprette sig fra en rygskadesskade, men en sund kost alene kan ikke vise sig effektiv til behandling af rygsøjlen. Enhver sundhedsmæssig tilstand, der påvirker dine rygsøjler kræver en læge, som kan foreslå en række behandlinger, herunder receptpligtig medicin. Hvis du er interesseret i kosttilskud for at hjælpe med at helbrede en skadet spinalskive, skal du konsultere din læge om sikkerhed for kosttilskud og deres potentielle fordel ved at hjælpe med at helbrede din skade.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: SCP-261 Pan-dimensional Vending Machine | Object Class: Safe (April 2020).