Sundhed

Hovedorganerne i reproduktionssystemet

Pin
+1
Send
Share
Send

Hos hanner er reproduktive systemets hovedorganer epididymis, prostata, sædvæske, vas deferens, penis, testikler og skrotum. Hos kvinder er reproduktionssystemets hovedorganer vagina, livmoderen og dens livmoderhals, æggeleder, æggestokke, vulva, labia minora, labia majora, klitoris og bryster. Nogle reproduktive organer er placeret internt, og andre er placeret eksternt.

Mandlige indre organer

De indre organer i det mandlige reproduktive system er hypofysen og hypothalamuskirtlerne i hjernen og epididymis, prostatakirtlen, sædvesiklerne og vasdeferenserne i bækkenet. Hypothalamus og hypofysen udskiller hormoner, der får testiklerne til at producere testosteron og hjælper sædets udvikling. Den epididymis er en kanal, der bærer sæd fra en af ​​testiklerne til vas deferens. Den sædvanlige vesikler og prostatakirtlen gør sædvæske, som forbinder sædcellerne gennem vas deferens.

Mandlige Eksterne Organer

De ydre organer i det mandlige reproduktive system er penis, testikler og skrotum. Testiklerne producerer sæd, som passerer gennem epididymierne, vas deferens og urinrøret, som er i penis. Penis indeholder erektilvæv, der bliver blodet under seksuel stimulation, hvilket giver mulighed for samleje med den kvindelige vagina.

Kvindelige indre organer

De indre organer i det kvindelige reproduktive system er hypofysen og hypothalamuskirtlerne i hjernen, og vagina, livmoderen og dens livmoderhals, æggelederne og æggestokkene. Den hypothalamus og hypofysen udskiller hormoner, der forårsager æg i æggestokkene at udvikle og æggestokken for at frigive et æg. Æggestokkene holder æggene og frigiver en under hver menstruationscyklus. Æg rejser ned i æggelederne i livmoderen, hvilket er stedet for vækst og udvikling af et befrugtet æg i et embryo, og derefter et foster. Vaginaen forbinder livmoderen ved livmoderhalsen. Sperm går gennem vagina og derefter gennem livmoderhalsen i livmoderen og kan passere ind i æggelederne.

Kvinde Eksterne Organer

De ydre organer i det kvindelige reproduktive system er vulva, labia minora, labia majora, klitoris og bryster. Vulva er den ydre åbning til den kvindelige reproduktive kanal, og omfatter labia majora og labia minora. Klitoris har erektilvæv svarende til det i penis og en høj koncentration af nerveender. Stimulering af klitoris resulterer i seksuel nydelse for en kvinde. Brystene producerer og udskiller mælk, som nærer spædbarnet efter fødslen og i barndommen.

Pin
+1
Send
Share
Send