+1
Send
Share
Send

Atleter, der konkurrerer om forhindringsløb, har brug for en sprinter hastighed såvel som den tekniske evne til at fjerne forhindringer. Løbere tager typisk syv til otte skridt før forhindring en, så brug et trestrids mønster mellem resten, ifølge Brian Mac, præstationsleder for UK Athletics. Det bageste ben, der i første omgang kører en løberkrop på forhindringen, skal også feje over forhindringen snarere end omkring det. Den Internationale Forening for Atletikfederationer er det verdensomspændende styrende organ for banebrydelser, herunder forhindringer. Foreninger på nationalt, statsligt og lokalt plan følger generelt IAFF-reglerne, selv om der kan findes ændringer.

Opsætning

Placeringen af ​​forhindringer afhænger af længden af ​​løbet og athletens køn. Ti forhindringer bruges i 100 meter, 110 meter og 400 meter forhindringer. Mænd løber de 110 løb med 9,14 meter mellem forhindringer og kvinder løber de 100 løb med 8,5 meter mellem forhindringer, i henhold til IAAF-reglerne. Både mænd og kvinder løber 400 løb med 35 meter mellem forhindringer. Samme opsætning gælder for ungdomsafdelinger. Hurdler er 106,7 centimeter høje for mænd og 83,8 centimeter høje for kvinder i 110 og 100 løb. Hurdler er 91,4 centimeter høje for mænd og 76,2 centimeter høje for kvinder i de 400 løb. National Collegiate Athletic Association kræver forhindringer, der skal placeres i alle baner, men tillader racere at køre kun i alternative baner. IAAF og USA Track and Field har ikke dette krav. Men hverken organisation forbyder denne opsætning, hvilket er almindelig praksis, ifølge USATF. Opsætningsgrænserne løber til fire løbere per varme på de fleste spor.

Downed Hurdles

Løbere, der bevidst slår ned en forhindring, diskvalificeres i henhold til IAAF-reglerne. Løbere, der vælter ved et uheld, er ikke diskvalificeret. Hvorvidt forhindringen blev nedlagt bevidst, er overladt til dommerens dom. National Federation of High Schools havde en lignende regel indtil 2010. Nu, hvis en løber slår ned en forhindring med hendes hånd, bliver hun diskvalificeret, ifølge NFHS regler. Under de gamle regler slog en forhindring med vilje ned af en løberfod også diskvalifikation.

Andre krav

På alle niveauer af konkurrence er løbere forpligtet til at forsøge at rydde hver forhindring. En forhindrer, der løber rundt om en forhindring, diskvalificeres automatisk. Løbere, der løber et ben eller en fod under det horisontale plan af forhindringsens øverste på tidspunktet for clearingen, diskvalificeres også i henhold til IAAF-reglerne. Den internationale organisations regler kræver også løbere at forblive i deres egen bane i løbet af løbet.