Sport og fitness

Effekten af ​​svømning på knoglestyrken

Pin
+1
Send
Share
Send

Svømning er en fremragende øvelse til kardiovaskulær fitness og vægt vedligeholdelse. Det er også en af ​​de bedste aktiviteter rundt for afkøling på varme sommerdage. Dog er svømning ikke den bedste øvelse for at forbedre knoglestyrken, ifølge personlig træner Alice Burron, en talsmand for det amerikanske råd om motion.

Tab af knoglestyrke

Tab af knoglestyrke stammer ofte fra osteoporose, en tilstand, hvor knogler bliver svage og sårbare for brud på grund af lav knogletæthed. Det anslås, at omkring halvdelen af ​​kvinder over 50 år vil bryde et ben på grund af osteoporose, ifølge National Osteoporosis Foundation. NOF indikerer at 10 millioner amerikanere allerede har osteoporose, og 34 millioner har risiko for at udvikle sygdommen. Den gode nyhed er, at tab af knoglestyrke fra osteoporose er stort set forhindret, hvis du får nok motion, når du er ung, hold dig aktiv og udvikle andre sunde vaner, når du bliver gammel, noterer det amerikanske akademi for ortopædkirurger. Men det skal være den rigtige slags motion.

Svømning og benstyrke

Svømning er ikke den bedste øvelse for at forbedre knoglestyrken, fordi den ikke er en vægtbærende aktivitet. AAOS'en beskriver vægtlageren som enhver aktivitet, du gør på dine fødder. Eksempler på vægtbærende øvelser er hurtig gang, jogging, trappe klatring og racquet sport. Svømning og cykling er ikke vægtbærende øvelser, fordi dine knogler ikke støtter din vægt under aktiviteten. Ifølge en New Mexico-forskningsartikel har nogle elite svømmere vist sig at have lavere knogletæthed end ikke-motionister, muligvis fordi svømmedannelsen ikke lægger vægt på knoglerne. For at producere knogletæthed skal en øvelse overbelaste benet, artiklen noter. Knoglerne reagerer ved at opbygge flere celler og blive stærkere.

Svømning fordele

Svømning har andre fordele, der kan forhindre knoglebrud. Ud over kardiovaskulær fitness, som kan forbedre sundheden og forøge livet, hjælper svømning med at opbygge og vedligeholde muskler og forbedre koordination, fleksibilitet og balance, siger Burron, som er fysiolog. De fleste brud på grund af osteoporose skyldes fald, dels fordi mange ældre mennesker har tendens til at have balanceproblemer og svage muskler, siger Burron. Sterkere muskler og bedre balance kan forhindre fald som du alder. Svømning er også en af ​​de bedste aktiviteter for fælles sundhed og anbefales ofte til personer med gigt, der skal undgå effektive aktiviteter som at gå, jogge og hoppe, Burron noter.

anbefalinger

Du behøver ikke at opgive svømning for at styrke dine knogler. Burron anbefaler at supplere svømning med vægtbærende aktiviteter. Prøv at speed-walk, løbe, klatre op ad trappen eller spille tennis eller racquetball på de dage, du ikke er i puljen. Gør også nogle vægtløftninger. Styrketræning med frie vægte eller vægtmaskiner vil hurtigt opbygge knoglestyrke, siger Burron. Ved at kombinere svømning med vægtbærende aktiviteter forbedrer du dit generelle helbred. Hvis du allerede har osteoporose, rådgiver National Institutes of Health's osteoporose forskningscenter at spørge din læge, hvilke aktiviteter der er sikre for dig. Højeffektaktiviteter kan faktisk forårsage knoglebrud hos nogen, som allerede har osteoporose, ifølge NIH.

Pin
+1
Send
Share
Send