Sport og fitness

Skal rå æg og mælk forbruges før eller efter en træning?

Pin
+1
Send
Share
Send

Mælk og råæg er foretrukne fødevarer af bodybuilders og atleter på grund af deres høje proteinindhold. Selvom begge disse fødevarer har deres respektive fordele, bør de spises på passende tidspunkter og i passende mængder afhængigt af dine specifikke træningsmål. Der er også nogle alternativer på markedet i øjeblikket for dem, der håber at tilføje mere protein til deres kostvaner.

Råæg

De fleste er enige om, at rå æg ikke er yderst velsmagende, men nogle vælger at spise dem almindeligt eller i en sundhedsdrik til tilsat protein. Uanset om de er sikre eller gavnlige til forbrug, står det op til debat. Dr. Mercola fra "Healing Daily" angiver, at råæg er sikre, og at spise dem i deres rå form forhindrer ændring af naturlige proteiner og B-vitaminer, der findes i æg. Han mener, at madlavning ægget udtømmer noget af næringsværdien. USDA modvirker imidlertid forbruget af rå æg på grund af risikoen for salmonella. Salmonella er en form for madforgiftning kontraheret af rå æg, der forårsager diarré, opkastning, feber og alvorlig sygdom hos mennesker med underliggende sundhedsproblemer.

Mælk

Mælk er en god mulighed for tilsat protein og næringsstoffer før og efter en træning. Den type protein, der findes i mælk, er en blanding af valle og kaseinproteiner. Valleeprotein bruges hurtigt af kroppen til muskelreparation, og kaseinprotein absorberer langsomt, hvilket giver kroppen en langsigtet muskelgendannelse. GotMilk.com foreslår at drikke chokolademælk efter en træning, fordi det ikke kun giver protein og næringsstoffer fra mælken, men chokoladen giver også de nødvendige kulhydrater. I en undersøgelse fra 2006 af "Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism" viste chokolademælk sig at være meget tilstrækkelig til muskelreparation og udskiftning af energi og øget atletisk udholdenhed.

Sådan bruger du protein til træning

I 2006-studiet af "Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism" anbefales indtægning af protein og kulhydrater inden for 45 minutter til en time efter træning. Dette giver dine muskler tilstrækkeligt protein til at genopbygge, hvilket fører til stærkere muskler og nedsat muskelsårhed. Forsinkelse af forbruget af kulhydrater og protein efter en træning kan betydeligt reducere sundhedsfordelene. Hvis du arbejder konsekvent ud, er det gavnligt at forbruge mere protein hele dagen også før du træner. Protein er en god måde at holde dine energiniveauer høje og give din krop med essentielle næringsstoffer. Drikker et glas mælk eller spiser råæg et par timer før en træning er også gavnligt, men det er vigtigere efter en træning.

Alternativer

Proteinstænger og shakes, nødder, yoghurt og magert kød er også gode kilder til protein efter en træning og er mindre risikabelt end råæg. Protein shakes lavet med mælk kan give op til 40 g protein pr. Portion, og kan købes præfabrikeret fra mange detailhandlere.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: HOW TO PREP MEALS FOR WEIGHT LOSS! (Marts 2020).