Mad og drikke

Hvad er en atherogen diæt?

Pin
+1
Send
Share
Send

Hvert år har over 715.000 amerikanere et hjerteanfald, og hvis du spiser den typiske vestlige diæt, er du i større risiko for en, ifølge centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse. Den vestlige kost er rig på kolesterol og andre atherogene faktorer. Atherogenese er dannelsen af ​​plaque i den indre foring af arterier og er forbundet med koronar hjertesygdom eller CHD. CHD er et stort problem i USA. Atherogenese er en inflammatorisk reaktion forårsaget af forskellige risikofaktorer, herunder højt kolesteroltal, rygning, hypertension og højt blodglukoseniveau.

Mættet fedt

Fødevarer med mættet fedt er ekstremt atherogene. De fleste af disse kommer fra dyrkilder, men nogle plantefødevarer har mættet fedt. Disse omfatter palmeolie, palmekernelolie, der undertiden kaldes "tropisk" olie, kokosnød og kokosolie og kakaosmør. De vigtigste dyrkilder er oksekød og oksekødsfedt, svinekød, kalvekød, lam, svinefedt, fjerkræfedt, mælk, smør, fløde, oste og anden mælkemælk og 2% mælkeprodukter.

Transfedt

Transfedtsyrer og hydrogeneret fedt i fødevarer er atherogene. Transfedt bør ideelt set ikke udgøre mere end 1 procent af dine samlede daglige kalorier. De vigtigste kilder til disse fedtstoffer i den vestlige kost er madolie, margarin og forkortelse. Ernæring Fakta etiketter på emballerede fødevarer liste trans fedtindhold.

LDL-kolesterol

Transfedtstoffer og mættede fedtstoffer har høj lipoprotein med lav densitet eller LDL, kolesterol. LDL er det "dårlige" kolesterol. De bedste bidragsydere til dette kolesterol forbruges fra uforarbejdede fødevarer i USA er oksekød og andre rødt kød, æggeblommer, orgelkød, skaldyr og fjerkræfedt. For eksempel har den gennemsnitlige æggeblomme nogle 184 milligram cholesterol. Ca. 3 ounce oksekød lever i gennemsnit 309 milligram cholesterol, ifølge USDA National Nutrient Database.

Fast Food and Processed Food

Fastfood, især fødevarer, der er stegte, er stærkt atherogene. Kommercielle forkortelse og stegningsfedt fremstilles ved en proces kaldet hydrogenering, hvor der dannes transfedtsyrer. Det betyder fødevarer fremstillet med disse forkortelser og fedtstoffer vil indeholde mættet fedt og transfedt. Forarbejdet mad og bagt mad er almindelige i den vestlige kost. Donuts, kager, kager, krakkere, pommes frites, muffins og tærter er nogle eksempler.

Natrium

Overskydende natrium er en faktor, der fører til hypertension, et af de inflammatoriske responser, der bidrager til atherogenese. I den vestlige kost får folk op til 75 procent af deres natrium fra forarbejdede fødevarer, herunder supper, tomatsauce, krydderier, konserves og tilberedte blandinger. Mononatriumglutamat eller MSG er en betydelig kilde til natrium i dåse, emballerede og frosne fødevarer. Det findes også i madlavning.

Overskydende sukker

Tilføjet sukker bidrager til høje blodsukker niveauer såvel som kolesterol. For meget sukker omdannes af kroppen til nonessential fedtsyrer og kolesterol. Hvis du får mere end 10 procent af dine daglige kalorier fra tilsatte sukkerarter, har du større risiko for at dø af hjertesygdom, ifølge februar 2014-udgaven af ​​"Journal of the American Medical Association - Internal Medicine."

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Heart Talks by Dr. Nandhakumaran, Chennai (Marts 2020).