Mad og drikke

Er L-carnitin dårlig for mennesker?

Pin
+1
Send
Share
Send

Carnitin er et næringsstof, som din krop bruger til at gøre fedt til energi, noterer University of Maryland Medical Center. Din lever og nyrer producerer carnitin, og din krop gemmer det i dine skeletmuskler og hjerte. L-carnitin er en slags carnitin supplement, der generelt betragtes som sikkert. Imidlertid har brug af L-carnitin været forbundet med diarré og hududslæt. L-carnitin brug har også påstået fordele som lindrende neuropati, men nye undersøgelser viser, at det måske ikke gavner dit hjerte som engang troede.

Dosis

De anbefalede daglige doser for L-carnitin varierer alt efter sundhedstilstanden. Den generelle dosis for voksne er mellem 1 gram og 3 gram pr. Dag, noter University of Maryland Medical Center. Den dosis, der anvendes til behandling af angina og hjertesvigt er mellem 1,5 gram og 2 gram pr. Dag. Når det anvendes til behandling af diabetisk neuropati, er L-carnitindoser ca. 3 gram pr. Dag. Perifer vaskulær sygdom behandles normalt med mellem 2 gram og 4 gram L-carnitin dagligt. L-carnitin anbefales generelt ikke til børn, medmindre lægen har ordineret det.

L-carnitin og LDL-kolesterol

En undersøgelse offentliggjort i et 2009-udgave af "American Journal of Clinical Nutrition" undersøgte virkningerne af L-carnitin-tilskud på oxideret lavdensitetslipoprotein eller LDL-kolesterol hos diabetikere. Undersøgelsen anvendte 81 personer, der havde type 2-diabetes og varede omkring tre måneder. Folket blev opdelt i to grupper, og resultaterne viste, at de behandlede med L-carnitin viste reducerede oxiderede LDL-niveauer. Triglyceridniveauet faldt også. Dette antyder, at L-carnitin kan klare kolesterolniveauer. Der er dog behov for mere forskning for at bekræfte denne påstand.

L-carnitin Neonatal Behandling

I 2011 offentliggjorde "Pediatrisk Forskning" en undersøgelse, der undersøgte de langsigtede virkninger af langvarig neonatal L-carnitinbehandling. Undersøgelsen anvendte rotter som forsøgspersoner. De viste ingen negative virkninger på vækst og nyrefunktion efter 50 uger. Imidlertid forårsagede blanding af L-carnitin med dexamethason en let reduktion i nyrefunktionen. Dette tyder på, at L-carnitinniveauet skal overvåges, når det bruges til at behandle nyfødte. Men mere forskning er nødvendig for at fastslå rigtigheden af ​​denne påståede fordel.

Den dårlige side af L-carnitin

I din mave omdannes L-carnitin til et stof, der hedder trimethylamin eller TMA, ifølge en undersøgelse i december 2013-udgaven af ​​"aterosklerose". TMA sendes derefter til din lever, hvor den forarbejdes til trimethylamin-N-oxid eller TMAO. Forskere rapporterer, at TMAO fører til opbygning af plak i dine arterier, hvor det kan forårsage hjertesygdomme, hjerteanfald og slagtilfælde. Undersøgelsen af ​​L-carnitins negative virkninger på hjertet har fået kardiologer til at ændre deres melodi på L-carnitin i kost og tilskud. Doctoroz.com rapporterer, at han på et tidspunkt anbefalede L-carnitin, fremmer ikke længere sin brug i lyset af nye beviser. L-carnitin findes i flere fødevarer, herunder svinekød, kylling og fisk og skaldyr, men den findes i den højeste koncentration i rødt kød. Læge Oz anbefaler, at du ikke bruger L-carnitin som supplement, og hvis du spiser rødt kød, begrænse dit forbrug til 4 ounce om ugen.

Pin
+1
Send
Share
Send