Mad og drikke

Liste over forskellige slags grøntsager

Pin
+1
Send
Share
Send

Spis dine grøntsager - det er en regel, du sandsynligvis har hørt siden du var barn, men kan stadig ikke følge igennem som voksen. Faktisk spiser mindre end en fjerdedel af amerikanerne de anbefalede fem portioner af frugt og grønt om dagen, ifølge 2009-data fra CDCs adfærdsmæssige risikofaktorovervågningssystem. Men at overvinde din veggie-aversion er vigtig, fordi disse fødevarer tilbyder masser af vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. De er typisk lavt i kalorier og fedt, hvilket gør dem til en god ernæringsmæssig handel. Genopdage fordelene ved en vegetabilsk kost kan overbevise dig om at fylde din tallerken med disse farverige fødevarer fra haven.

Dark Greens

Mørkegrønne grøntsager omfatter broccoli, spinat, kale, collardgrønt, grønt greens, sennepgrønsager, bok choy og visse mørke salater, såsom romaine. Disse grøntsager er blandt nogle af de vigtigste at medtage i din kost, ifølge U.S. Department of Agriculture. De er fyldt med vitaminer og næringsstoffer, herunder fiber, kalium, vitamin A og vitamin C. Spinat er især en god kilde til jern og folat; sennep greener anbefales også til deres folatindhold, hvilket er særligt vigtigt for kvinder i reproduktiv alder.

Deep Orange og Yellow Veggies

Sammen med mørkegrønne grøntsager anbefales også dyb orange eller gul veggies stærkt til optagelse i din kost. Disse omfatter søde kartofler, gulerødder, græskar og forskellige typer squash, herunder acorn og butternut. Ud over mange af de samme næringsstoffer, som mørkegrønne grøntsager har, indeholder disse grøntsager antioxidanter, der giver dem deres lyse farver. Disse carotenoider kan spille en rolle i forebyggelsen af ​​mange kræftformer, ifølge American Dietetic Association.

Tørre bønner og ærter

Bælgplanter - som blandt andet er svarte, nyre, pinto, marine og garbanzo bønner - er kendt for at være en god kilde til protein og fiber. Et par ærter sorterer også i denne grøntsagskategori, såsom split ærter og sorte øjne. Faktisk indeholder de så mange næringsstoffer, de er grupperet i både grøntsags- og proteinfødevaregrupperne af USDA. Tørre bønner og ærter er også gode kilder til folat, kalium, jern og zink.

Stivelsesholdige Veggies

Stivelsesholdige grøntsager omfatter grønne ærter, majs og lima bønner. Lima bønner kaldes nogle gange smørbønner i visse regioner. Denne kategori indeholder også måske en af ​​de mest populære grøntsager af alle: kartoffel. Stivelsesholdige fødevarer falder ind i den komplekse kulhydrater kategori. Kartofler er en god kilde til C-vitamin og kalium. Husk på, at et vigtigt problem når det kommer til stivelsesholdige veggies, er hvordan du forbereder dem. Corn slathered i smør og stegte kartofler bør ikke betragtes som sunde måder at inkludere veggies i din kost.

Andre grøntsager

Mange grøntsager passer ikke til de fire foregående kategorier, fordi de har forskellige næringsindhold. Alle disse fødevarer falder ind i kategorien "anden" - og listen er omfattende. Eksempler er løg, peberfrugter, kål, tomater, artiskokker, svampe, zucchini og grønne eller strengebønner blandt mange andre. Mange af fødevarerne giver ernæringsmæssige fordele og bør være en del af en sund kost. Kål og peber er for eksempel gode kilder til vitamin C. Tomater indeholder også C-vitamin og kalium. Deres indhold af lycopen er også blevet godt publiceret; lycopen er en antioxidant, der kan hjælpe med at forhindre kolorektal cancer, ifølge den amerikanske dietetic Association.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: How to Sneak Candy in Class! School Pranks and 15 DIY Edible School Supplies! (Marts 2020).