Sygdomme

Hvad er årsagen til lyshårhed, svimmelhed og rumspinning?

Pin
+1
Send
Share
Send

Lightheadedness og svimmelhed ledsaget af en fornemmelse, at rummet spinner, kaldet svimmelhed, har mange årsager. Svimmelhed alene udgør ikke svimmelhed - ved definition skal svimmelhed og / eller lynhår ledsages af spinning eller bevægelsesfølelse. Symptomerne på svimmelhed spænder fra irriterende til forkrøblende og opleves af nogle som en midlertidig tilstand, men er permanent hos andre. Den mest almindelige årsag er en forstyrrelse i vestibulærsystemet, som består af det indre øre, vestibulær nerve og hjernen.

Godartet Paroxysmal Positiv Vertigo

En af de mest almindelige årsager til svimmelhed, godartet paroxysmal positional vertigo eller BPPV forekommer oftest hos mennesker over 60 år, Mayo Clinic stater. Ændring af position eller omdrejning af hovedet på en vis måde udløser intense, men korte episoder med svimmelhed, lethed og svimmelhed, som normalt varer mindre end et minut. Kvalme, tab af balance, sløret syn og opkastning kan også forekomme. Omkring 50 procent af tiden er der ingen årsag kendt, men hovedskader eller skade på det indre øre kan forårsage BPPV. Behandling består af canalith repositionering, som bevæger partikler i det indre øre ved langsomt at ændre hovedpositioner under en lægers retning. Kirurgi for at blokere den overvældende del af det indre øre reducerer BPPV i 90 procent af de tilfælde, hvor canalith repositionering fejler, ifølge Mayo Clinic.

Akustisk neururoma

Akustisk neurom, en ikke-kræft langsomt voksende tumor i nerven, der forbinder øret og hjernen, forårsager svimmelhed, svimmelhed, lethed sammen med ring i øret, hovedpine og følelsesløshed eller smerter i ansigtet eller i det ene øre. Sædvanligvis forårsager akustisk neurom også et øje til at udvide, ansigtshængende og kvældende. Kirurgisk fjernelse af akustiske neuromer kan føre til høretab og nerveskader, advarer MedlinePlus.

Meniere's sygdom

Meniere's sygdom kan forårsage høretab eller brølende lyd ud over svimmelhed og svimmelhed. Problemer med væskeniveauer i labyrinten, en del af det indre øre, forårsager Meniros sygdom. Omkring 615.000 mennesker i USA har Meniere's sygdom, National Institute for Døvhed og andre overførbare lidelser. Meniere's sygdom kan ikke helbredes, men symptomerne kan forbedres ved at reducere væskeretentionen, stoppe med at ryge og reducere alkoholforbruget og tage allergi medicin.

labyrinthitis

Labyrintitis, betændelse i det indre øre strukturer kaldes labyrinterne, kan forårsage svimmelhed, svimmelhed og lethed sammen med kvalme, opkastning, høretab og hurtige side til side øjenbevægelser kaldet nystagmus. Bakterielle eller virale infektioner eller traumer kan forårsage labyrintitis, som normalt forbedres inden for flere uger uden behandling. Bakterielle infektioner reagerer på antibiotika; medicin for at mindske kvalme kan også hjælpe, Merck Manual-tilstandene.

Pin
+1
Send
Share
Send