Levevis

Effektivitet af gas vs Olieovne

Pin
+1
Send
Share
Send

Det er vigtigt at vælge den rigtige ovn eller kedel, fordi opvarmning og afkøling af dit hjem er mere end halvdelen af ​​din energiforbrug, ifølge US Department of Energy. Sande ovne opvarmer og distribuerer luft, mens kedler opvarmer og distribuerer vand eller damp.

Forståelse Effektivitet

Alle ovne og kedler har effektivitetsgrader. Denne rating er den årlige brændstofudnyttelseseffektivitet, eller AFUE. AFUE er forholdet mellem den dannede mængde varme og mængden af ​​brændstof, der anvendes. For eksempel betyder en ovn med en AFUE rating på 90 procent, at 90 procent af brændstoffet omdannes til varme og de øvrige 10 procent går tabt gennem skorstenen. Uanset om det er udstyret med gas eller olie, er de godkendte mindste ratings 78 procent for en ovn og 80 procent for en kedel.

Brændstof omkostninger og opbevaring

Naturgas er typisk et af de billigste brændstoffer, men det afhænger af, hvor du bor. På nogle områder giver hjemmevarmeolieselskaber dig mulighed for at forkøbe eller låse de bedste priser, hvilket gør olievarmen til et konkurrencedygtigt alternativ til naturgas. Gasovne og kedler har tendens til at forbrænde renere og har færre lugt end deres oliebrændende modstykker. Olieovne og kedler kræver også onsite opbevaring af brændstoffet, mens naturgas indføres som du har brug for det.

Erstatning overvejelser

Hvis du ikke har en naturgas linje, der løber ind i dit hjem, skal du have en installeret. Installation kan være dyrt, og det kan tage mange år med brændstofbesparelser at kompensere for de oprindelige omkostninger. Hvis du har andre gasdrevne apparater, såsom en tørretumbler eller vandvarmer, skal du kun bruge din eksisterende ledning til at tilføje en gasovn eller kedel.

Skattekreditter

Du kan kvalificere dig til en skattekredit, hvis du udskifter din ovn inden udgangen af ​​2010. Ifølge EnergyStar kan du kvalificere dig til en skattefordel for 30 procent af købs- og installationsomkostningerne, op til maksimalt $ 1.500. AFUE-kravene til denne kredit er 90 procent eller derover for olieovne og 95 procent eller derover for gasovne.

Andre effektivitetsmæssige overvejelser

Uanset hvilken type varme du vælger at varme dit hjem, har du andre måder at forbedre effektiviteten af ​​dit varmesystem. Vinduer og døre skal tætnes tæt for at undgå udkast og lækager. En programmerbar termostat gør det muligt at reducere dit hjem temperatur uden at ændre komfortniveauet. Du kan nemt reducere indstillingen, mens du er væk eller i søvn.

Pin
+1
Send
Share
Send