Mad og drikke

Hvordan man spiser mad i kombination for at tabe sig

Pin
+1
Send
Share
Send

Fødevarekombinationen stammer fra ayurvedisk medicin med den overbevisning, at spise bestemte næringsstoffer separat kan medvirke til at forbedre fordøjelsen og sundheden. Ud over den ayurvediske kostpraksis bruges den også som et vægttabsværktøj, idet fortalere rapporterer om at spise fødevarer i visse kombinationer hjælper din krop til at forbrænde flere kalorier og slanke ned, ifølge University of Pittsburgh Medical Center. Der er ingen sandhed til denne påstand, og mad, der kombinerer til vægttab, kan gøre mere skade end godt.

Om mad kombinerer

Baggrunden bag fødevarekombinerende kost er, at næringsstoffer i fødevarer kræver forskellige miljøer til fordøjelsen, ifølge diætist Monica Reinagel fra Ernæring Diva. Kulhydrater kræver et alkalisk miljø, mens proteiner har brug for et surt miljø. Når kulhydrat og protein fødevarer spises sammen, fordøjes de ikke korrekt, ifølge fødevarekombinationsteorien. Som Reinagel forklarer, indeholder de fleste fødevarer imidlertid en kombination af både kulhydrater og protein, såsom korn, bønner og grøntsager.

Fødevarekombinerende bekymringer

Der er ingen videnskabeligt bevis for at understøtte teorien om at spise mad i visse kombinationer hjælper din krop til at forbrænde flere kalorier til at tabe sig, siger University of Pittsburgh Medical Center. Den madkombinerende kost kan også påvirke dit helbred. Det medicinske center rapporterer, at nogle af disse kostvaner kan være for lave i protein og andre næringsstoffer og kan forårsage diarré, specielt en fødevarekombinerende kost, der anbefaler, at du ikke spiser andet end frugt i de første 10 dage. Derudover fordi denne har så mange regler, kan denne fad diæt være svært at følge, og når du går tilbage til dine sædvanlige spisevaner, kan du genvinde enhver vægt, du har tabt.

Vigtigt at miste vægt

For at tabe sig sundt, skal du spise færre kalorier end din krop kræver ved at inkludere en række næringsrige, kaloriføde fødevarer fra alle fødevaregrupperne, herunder frugt, grøntsager, fuldkorn, magre proteiner, mælk med lavt indhold af mælk eller mælk alternativer og sunde fedtstoffer såsom olivenolie eller nødder. Disse fødevarer giver ikke kun alle de sundhedsfremmende næringsstoffer, din krop har brug for, men de fylder også, hvilket hjælper dig med at føle dig mere tilfreds, når du reducerer dit kalorieindtag til vægttab. Opbevar portioner for at hjælpe med at kontrollere kalorier og begrænse dit indtag af slik, højtforarbejdede fastfood og sodavand, som er kilder til tomme kalorier.

Blandede måltider til vægttab

For at få alt, hvad din krop har brug for, føl dig tilfreds og tabe sig, sigter mod at spise tre blandede måltider om dagen, siger FamilyDoctor.org. Blandede måltider omfatter frugt, grøntsager, fuldkorn og protein. For eksempel kan en sund blandet morgenmad omfatte en to-æg veggie omelet med en skive helhvede toast, en kop ikke-fedtet mælk eller mælk alternativ og en lille banan eller en ristet helhvede engelsk muffin med jordnøddesmør, gulerod pinde og en lille appelsin. Til frokost passer en bønne, korn og veggiesalat med et æble og en håndfuld mandler til regningen. En sund middag kan omfatte en rejer og veggie stir-fry med brun ris og en skål jordbær.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: #3 Hvordan gå ned 5kg, Personlig trener Alfred Borgenvik (April 2020).