Sygdomme

Hvordan Gør Rygning Acne værre?

Pin
+1
Send
Share
Send

Rygning er oftest forbundet med lungekræft og hjertesygdom, men påvirker andre kropsdele, herunder huden. Forskere har kigget på en mulig sammenhæng mellem rygning og akneudbrud.

effekter

Rygning er kendt for at påvirke huden på en række måder. Dr. Richard Hurt fra Mayo Clinic siger, at rygning indsnævrer blodkar i hudens ydre lag, hvilket fører til nedsat blodgennemstrømning. Dette kan holde huden mod at få nok ilt, A-vitamin og andre næringsstoffer. Kemikalier i tobaksrøg kan også skade kollagen og gøre huden mindre elastisk. Det accelererer også aldringsprocessen, som kan føre til for tidlige rynker, siger Dr. Hurt.

Forskning

Acne er en hud betingelse, så det er logisk at tro, at rygning kan forværre acne udbrud. Undersøgelser gennem årene har dog vist blandede resultater. En undersøgelse fra 2001, offentliggjort i British Journal of Dermatology, viste, at rygere havde flere udbrud og signifikant dårligere acne end deres ikke-rygere. En undersøgelse fra 2006 af unge mandlige rygere, der blev offentliggjort i Journal of Investigative Dermatology, viste, at de led af færre acneudbrud end ikke-ryger mænd i samme aldersgruppe. En undersøgelse fra 2007 af mænd og kvinder, der blev offentliggjort i Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, fandt ingen virkning overhovedet hos mænd. Imidlertid blev kvindelige rygere fundet at have mindre acne.

Spekulation

Rygning kan forværre acne på indirekte måder, ifølge Acne.org acne uddannelse hjemmeside, på grund af dets samlede virkninger på hudens sundhed. For eksempel kan nedsat blodgennemstrømning gøre det vanskeligere for acneinfektioner at helbrede. Forringet kollagenproduktion kan forværre udseendet af pitted acne ar.

Andre faktorer

Forskning har ikke bestemt vist, om rygning forværrer acne, og Mayo Clinic siger, at der er usikkerhed om andre faktorer som kost. For eksempel siges chokolade og fedtede fødevarer ofte for at udløse eller forværre acne, men Mayo Clinic siger, at de ikke har nogen virkning. Brød, chips og andre stivelsesholdige fødevarer kan forårsage acneudbrud, men det er endnu ikke blevet bevist endeligt.

Advarsel

Rygning kan ikke forværre acne - og det kan endda tilbyde en vis beskyttelse, hvis nogle af de nylige undersøgelser er korrekte - men Acne.org advarer om, at det stadig er bedst at holde op med overordnet hud og generel sundhed. Det kan påvirke blodtryk og blodcirkulation og bidrage til problemer som hjertesygdomme og kræft.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Tony Robbins's Top 10 Rules For Success (@TonyRobbins) (April 2020).