Sygdomme

Hvad er årsagen til Vagus Nerve Damage?

Pin
+1
Send
Share
Send

Vagusnerven er en af ​​12 kranierne, der forlader kraniet snarere end gennem hvirvelsøjlen. Vagusnerven er den tiende kraniale nerven. Denne nerve leverer motoriske nerveimpulser til talkassen og tungen, der modtager sensoriske impulser fra halsen, øret og organerne på brystet og underlivet og leverer viscerale nerveimpulser til kirtlerne i halsen, brystet og mavemusklerne.

Diabetes

Diabetes kan forårsage neuropati eller nerveskade på en række forskellige områder af kroppen. En langvarig stigning i blodsukkeret i forbindelse med diabetes kan ændre nervekemi og skade blodkarrene, som understøtter nerverne.

I tilfælde, hvor diabetes har beskadiget vagusnerven, kan det forårsage gastroparesis, en tilstand, hvor musklerne i mave og tarm ikke er i stand til effektivt at bevæge mad gennem mavetarmsystemet. Gastroparesis manifesterer sig i symptomer såsom kvalme, opkastning, halsbrand, forstoppelse, mavesmerter, mavepasmer og nedsat appetit.

Alkoholisme

Kronisk alkoholmisbrug er kendt for at forårsage skade på nerver, en tilstand, der omtales som alkoholisk neuropati. Alkoholmisbrug har en dosisrelateret toksisk effekt på det autonome nervesystem, hvoraf vagusnerven er en del. Afstå fra alkohol kan vende om skaden på vagusnerven.

Infektion og kirurgiske komplikationer

Vagus nerveskade kan opstå efter øvre respiratoriske virusinfektioner. Disse infektioner involverede indledningsvis symptomer som hoste, næsestop og løbende næser. Symptomer, der fortsatte hos patienter, der blev identificeret som postviral vagal neuropati eller PVVN, omfattede hoste, halsrensning, vanskeligheder med at tale og vokal træthed.

Vagusnerven kan undertiden blive beskadiget under operationen til maven eller tyndtarmen. En procedure kaldet laparoskopisk hemifundoplikation, der anvendes til behandling af gastrisk reflux, har været forbundet med vagus nerveskader.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: SINTOMAS DE QUE ALGO LE PASA A TU INTESTINO ana contigo (Marts 2020).