Sport og fitness

5 Myter om tilbage smerte Debunked

Pin
+1
Send
Share
Send

Har du lændesmerter? Hvis ikke, vil du sikkert, og før du tror. Det er en af ​​de mest almindelige lidelser i USA, hvor ca. 85 procent af befolkningen lider af rygsmerter på et eller andet tidspunkt i deres liv. Rygsmerter er også den næst mest almindelige grund til at se en læge i USA efter hoste og andre luftvejssygdomme. Disse statistikker er ens i andre lande.

95 procent af rygsmerter tilfælde (såsom muskelspasmer eller en kedelig smerte i nedre ryg) er, hvad eksperter kalder uspecifikke. Det betyder, at den nøjagtige årsag normalt er uklar og kan ikke henføres til en identificerbar tilstand (såsom infektion, tumor, arthritis eller inflammation, som er specifikke tilfælde og mindretallet). Med uspecifik lavpine smerte (LBP) er så almindelig og så uklar, er det blevet en stor forretning med amerikanerne at bruge mindst 50 milliarder dollars hvert år på potentielle behandlings- og forebyggelsesstrategier.

Det kan være et problem. Når som helst du taler om en stor mængde penge, er du nødt til at tiltrække eksperter - både legitime og dem, der er godt fulde af det - som hævder dem a) kender den nøjagtige årsag til din lændesmerter og b) har kur for det.

Du bør ikke tro dem - i hvert fald ikke straks.

Spørg svarene

Overvej dette: Rygsmerter skyldes oftest ting som hernierede (glidede) lumbalskiver, dårlig postural justering, mangel på kernestyrke, tætte hamstrings eller hoftefleksorer og overvægt. Og det er disse faktorer, at mange populære behandlings- og forebyggelsesstrategier hævder at forbedre (eller helbrede).

Disse "sandheder" holdes ubestridelige for de udøvere, der fremmer dem. De baserer deres ekspertise på personlig erfaring og anekdotiske resultater. Det er menneskets natur: Hvis en person, du kender, har haft glæde af at se en kiropraktor, vil de altid (højlydt) proklamere deres kiropraktor et geni. Det samme for dine venner, som fik positive resultater fra en læge, fysioterapeut, akupunktør, massage eller personlig træner.

Så hvad er problemet? Når man ser på forskningen med et koldt øje, er den videnskabelige gyldighed for mange af de almindelige påstande af lændesmerter årsager og behandlinger er tvivlsomme. Mildest talt.

Hvad betyder det for dig - især hvis din ryg gør ondt? Det betyder, at bare fordi en bestemt læge hævder en bestemt årsag er dit problem, og de har den perfekte behandling, deres årsag er måske ikke den rigtige årsag. Deres kur kan ikke være, hvad der i sidste ende gør din smerte gå væk. I nogle tilfælde kan det ikke være den bedste løsning at betale mange penge for disse behandlinger.

Her er nogle af de fælles årsager til lændesmerter, forskning, der fjerner mange myter omkring dem, og "takeaway" - hvad du bør gøre som følge heraf.

Myte # 1: Bulging diske, ryghvirvelsbrud og stenose forårsager rygsmerter.

Fotokredit: JHRS / iStock / Getty Images

BULGING DISCS: Et landemærke 1994 studie i New England Journal of Medicine fandt, at 82 procent af undersøgelsen deltagere, der var smertefri havde positive MR resultater for en lumbal disk udbulning, fremspring eller ekstrudering. 38 procent af dem havde disse problemer på flere lumbal niveauer.

En undersøgelse fra 2001 i Journal of Bone and Joint Surgery viste, at MR-scanninger ikke var forudsigelige for udviklingen eller varigheden af ​​LBP, og at personer med den længste varighed af lændesmerter ikke havde den største grad af anatomisk abnormitet.

Hvad betyder det? Du kan have disk abnormiteter og har ingen smerte. Og hvis du har en bølgende skive og rygsmerter? Disken er muligvis ikke årsagen.

FRACTURED VERTEBRA: To 2009-studier i New England Journal of Medicine fandt, at vertebroplasty, en risikabel procedure, der injicerer en acrylcement i knogler i rygsøjlen for at stabilisere brud forårsaget af osteoporose, for ikke at være bedre til at skabe smertelindring end placebo.

SPINAL STENOS: Mens denne tilstand historisk set er blevet anset for at være en uundgåelig årsag til LBP, fandt en undersøgelse fra 2006 i arkiverne for fysisk medicin og rehabilitering, at en indsnævret rygkanal ikke (alene) forårsager rygsmerter.

TAKEAWAY: Du er ikke dømt af din MR. Mange mennesker med unormale resultater er smertefri. Ifølge en 2009-undersøgelse offentliggjort i The Lancet bør klinikere afholde sig fra rutinemæssig, øjeblikkelig lumbalafbildning hos patienter med LBP uden egenskaber, der tyder på en alvorlig underliggende tilstand. For dig betyder det, at du spørger din læge om hvilke andre diagnostiske veje han eller hun vil bruge ud over en MR. Især hvis du hører om dine MR resultater og ordet "operation" kommer op.

Myte nr. 2: Spinalkurvaturer, bækkenfliser eller benlængdesymmetri forårsager LBP.

Spinale kurver: En anmeldelse fra 2008 i Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics undersøgte mere end 50 undersøgelser og fandt ingen sammenhæng mellem målinger af spinalkurver og smerte.

Ifølge Eyal Lederman, Ph.D., en osteopat og forfatter af flere manuelle behandlingsbøger og forskningspapirer, "Der er ingen sammenhæng mellem bekkenskævhed / asymmetri og den laterale sakrale basisvinkel og LBP. Men der kan være en sammenhæng mellem svær skoliose og rygsmerter. "

PELVISK TILT: Mange sundhedsprofessionelle mener, at den forreste bækkenhældning og øget lumballordose indikerer svaghed i maven og alt for stærke (eller stramme) hoftefleksorer. Men ifølge en undersøgelse fra 2004 i Internet Journal of Allied Health Science and Practice er der ikke noget forhold mellem lumbal lordose og isometrisk styrke hos bagagerumslangerne, trunk extensorerne og hip flexorer og extensorer. Flere andre undersøgelser har også haft lignende resultater.

LEG LENGTH ASYMETRY: Ifølge Dr. Lederman, "Selvom nogle tidligere undersøgelser tyder på en sammenhæng, er mere relevante prospektive undersøgelser, hvor der ikke blev fundet nogen sammenhæng mellem ulighed mellem benlængden og LBP. Selv patienter, der har fået deres forskelligheder i benlængden senere i livet som følge af sygdom eller kirurgi, havde en ringe sammenhæng mellem ulighed i benlængden, lændebarkosi og rygsmerter flere år efter sygdomsbegyndelsen. "

TAKEAWAY: Mange mennesker med dårlig postural justering eller asymmetri har ingen smerte, mens andre med bedre justering lider af kronisk smerte. Så automatisk blaming disse faktorer er misforstået, da fysiske ufuldstændigheder synes at være normale variationer, ikke patologi. Som Mark Comerford, forfatter af Kinetic Control: The Management of Uncontrolled Movement sætter det: "Der er en stor forskel på dysfunktion og blot en variation på normalt."

Det er mere præcist at finde de specifikke kroppsstillinger (hvis nogen), der forårsager rygsmerter, som at stå eller sidde slouched, tvinger rygsmerterne til at forblive kontraheret. Også smerte eller ingen smerte, vi alle har tendens til at sidde for meget. Øget glute styrke og i vores midterste muskler, som forlænges, når vi sidder, kan hjælpe os med at bekæmpe de negative virkninger af at sidde og slashing.

En nyttig forebyggende strategi: Tilføjelse af vægtstænger og dumbbell roving variationer til din regelmæssige træning, sammen med squats og deadlifts, så længe du kan gøre dem smertefri.

Myte nr. 3: Manglende kernestabilitet eller dårlig kerne styrke forårsager LBP.

Fotokredit: gpointstudio / iStock / Getty Images

KERNSTABILITET: Ifølge Comerford er "The Transverse Abdominis (TvA) aldrig blevet vist at være slukket eller svag, selv hos patienter med LBP. Det er kun vist at aktivere 50-90 millisekunder sent sent i mennesker med LBP. Vi ved gennem forskningen, at tvA-timingforsinkelsen ikke er årsagen til smerten, men et symptom på det. "

Derudover har Stuart McGill, Ph.D. og professor i ryggen biomekanik ved University of Waterloo, siger; "Den ægte rygsøjlestabilitet opnås ved en afbalanceret afstivning (sam-sammentrækning) af hele stamme muskulaturen, inklusiv bukhinden, latissimus dorsi og ryggeneratorerne. Fokus på en enkelt muskel resulterer generelt i mindre stabilitet. "

KERNSTYRKE: Ifølge Dr. McGill, "Forskellene mellem dem med kroniske, tilbagevendende tilbageproblemer og matchede asymptomatiske kontroller," eller personer i de studier, der ikke har nogen smerte ", har vist sig at være andre variabler end styrke eller mobilitet. "Med andre ord, i denne undersøgelse var kernestyrken ikke årsagen til liderens smerte.

TAKEAWAY: Der er ikke behov for det, og det anbefales heller ikke at "trække i" din navle under træning eller sportsaktiviteter. Kerneforstærkning kan måske hjælpe dig med at lindre eller forhindre LBP. Som Comerford siger, "Hvis alle rygsmerter skyldtes svaghed, ville de stærkeste atleter i verden aldrig have smerte, men de gør det."

Det gør aldrig ondt for at styrke dine kerne muskler sammen med resten af ​​dine muskler simpelthen for bedre sundhed og ydeevne af daglige aktiviteter. Men hvis du har lændesmerter, kan fjernelse af visse kernecentriske øvelser fremskynde dit opsving.

Dr. McGill siger, "Det første skridt i enhver øvelsesprogression er at fjerne årsagen til smerten. For eksempel er flexionintolerante rygsække meget almindelige. Eliminering af spinalbøjningsøvelser (som sit-ups, crunches og burpees), især om morgenen, når diskerne er hævede efter sengelast, har vist sig at være meget effektive med denne type problem. "

Også forbedring af kvaliteten og effektiviteten af, hvordan du bevæger sig i forhold til bare at forbedre styrke, kan hjælpe dig med at undgå at overbruge din ryg. Med andre ord øvelse teknik og form spørgsmål, især hvis du har LBP.

Myte nr. 4: Stramme hoftefleksorer (psoas) og stramme hamstrings trækker på ryggen og forårsager LBP.

PSOAS: Videnskabelig litteratur afslører, at psoas major er en meget misforstået muskel.

I hans "Myter og Misforståelser om Psoas Major: Hvor er Beviset?" Comerford udtaler: "Der er næsten ingen tegn på, at psoas er kort; det producerer ikke signifikant bevægelse i rygsøjlen; den har en betydelig stabilitetsrolle for lændehvirvelsøjlen, den sacroiliacale led og hoften; og ligesom tvA har psoas vist sig at have forsinket aktivering i nærvær af LBP. "Så igen er forsinkelse i psoas-aktivering et symptom på rygsmerter, ikke en årsag.

HAMSTRINGS: En studie fra 2012 i Journal of Electromyography and Kinesiology konkluderet, at der ikke er noget bevis for at anbefale passiv hamstringstrækning som et middel til at reducere LBP under langvarig stående.

Mange undersøgelser har vist tystringstæthed at være relateret til LBP som et symptom, ikke årsagen. Ifølge Carl DeRosa, Ph.D. og forfatter af mekanisk lav rygsmerter, "mange mennesker synes at have stramme hamstrings. Men deres hamstrings er ikke stramme, deres CNS (centralnervesystemet) får dem til at indgå deres hamstrings for at minimere uønsket stress og beskytte rygsøjlen. Du kunne gøre nogen mere symptomatisk ved at strække deres hamstrings. "

Desuden, ifølge Dr. McGill, "De bedste udøvere i atletik har strammere hamstrings derefter deres konkurrencedygtige modparter. Den typiske stramhed folk føler i deres hamstrings er faktisk en neural tæthed, ikke et rent blødt væv fænomen. "

TAKEAWAY: Forsøg på at "frigive" eller hæmme Psoas gennem manuelle teknikker er misforstået. Stretching dine hoftefleksorer (illiacus, rectus femoris) er okay, men det gør det ikke at strække din psoas.Husk også, at stramme hoftefleksorer ikke har vist sig at være forbundet med overdreven lumbal lordose, anterior bækkenhældning eller som en årsag til LBP.

Dr.McGill anbefaler "styrke kernens muskler, der er ansvarlige for at beskytte rygsøjlen i stedet for at strække vores hamstrings. Det betyder ikke at gøre hundredvis af gentagelser af crunches eller andre rygsøjlebukser, da de med rygproblemer har tendens til at have mere bevægelse i ryggen og mindre bevægelse og lægger i deres hofter. "

Dr. DeRosa anbefaler at styrke dine gluter (som kan forbedre hoftemobiliteten) og dine lats, da disse muskler kan øge stabiliteten i lændehvirvelsøjlen.

Myte nr. 5: At være gammel eller overvægtig forårsager LBP.

Fotokredit: Tomwang112 / iStock / Getty Images

OVERVIKT: Mens det forekommer intuitivt, at LBP og overvægt kan relateres, siger et papir i Journal of Rehabilitation Research and Development, at videnskaben ikke kan afgøre, om de faktisk er direkte relaterede, under hvilke omstændigheder de er relaterede, hvordan de bliver relaterede , styrken af ​​forholdet (hvis der faktisk findes), og virkningen af ​​en ændring i en tilstand på den anden. Med andre ord ved vi ikke helt sikkert.

En overraskende 2012-undersøgelse i The Spine Journal viste, at kumulativ eller gentagende belastning med højere end normal kropsmasse (næsten 30 pund i gennemsnit) ikke var skadeligt for fagets lumbalskiver. Faktisk blev der observeret en mindre forsinkelse i L1-L4-diskdegeneration hos de tungere mænd sammenlignet med deres slankere modstykker.

Ældre alder: I en 2009 befolkningsbaseret undersøgelse af 34.902 danske tvillinger 20-71 år. af alderen var der ingen meningsfulde forskelle i hyppigheden i LBP mellem yngre og ældre individer

Skønt degeneration forventes fra omkring 30 år frem, spiller arvelighed en større rolle i diskdegeneration. Ifølge Dr. Lederman, "Forskning har vist i tvillinger, at så meget som 47-66 procent af spinal degeneration skyldes arvelighed."

TAKEAWAY: Alder eller overvægt er ikke en garanti for rygsmerter. Og rygsmerter bør ikke blæse væk som blot en bivirkning af disse problemer. At tabe overskydende vægt er altid en god ide for helbred, men at have LBP mens overvægt betyder ikke, at du ikke vil have fremtidige rygsmerter efter at have tabt vægten.

En ting der er sikkert? En forfærdelig masse mennesker bliver ved med at vokse, når de bliver ældre. Smart spise kombineret med regelmæssig motion vil hjælpe dig med at holde dig pasform og energisk. Det kan bare ikke forhindre rygsmerter, hvis du tilfældigvis er tilbøjelig til det.

Hvad skal man gøre ved nedsat rygsmerter

Chancerne er, din ryg vil skade på et eller andet tidspunkt. Men det er en stor fejl for sundhedspersonale at forsøge at forebygge eller behandle LBP baseret på tæppeantagelser relateret til kropsholdning, styrke eller fleksibilitet. I stedet bør alle rygsmerter behandles og vurderes individuelt ved at fjerne specifikke smertefulde stillinger og bevægelser, samtidig med at man understreger smertefrie øvelser og aktiviteter.

Faktum er, at statistikker viser, at de fleste akutte LBP begynder at forbedre efter 2 til 5 dage og typisk løser sig selv på mindre end 1 måned med ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAID'er) og (tolerable) aktiviteter.

Betyr det, at du ikke bør søge behandling, når ryggen låses op? Selvfølgelig ikke. Bare ved at det er urealistisk at kreditere en bestemt behandling eller speciel øvelsesmetode som den magiske kur mod akut rygsmerter. Når en rygsmerte professionel siger, "Jeg ved, hvad dit problem er, og jeg ved, hvordan man kan helbrede det," lyt, men vær skeptisk. Denne person kan muligvis hjælpe dig. Men når du overvejer de involverede tidsmæssige og finansielle investeringer, husk de videnskabelige fakta. Ingen kan forudsige, hvordan et individ vil reagere på en type rygsmerter.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: GTA 4 Beta Version and Removed Content - Hot Topic #13 (Marts 2020).