Sygdomme

Måder at forblive i form med en revet ACL

Pin
+1
Send
Share
Send

Det fremre korsbånd, eller ACL, er et af de fire hovedligamenter, der understøtter knæet. ACL krydser knæets forside diagonalt og giver støtte under rotation såvel som at holde tibia glidende foran lårbenet. Når du har en ACL-skade, vil du miste benstyrke og bevægelse, ifølge Cigna.com, og et træningsprogram er nødvendigt for at genvinde dit tidligere niveau af fysisk kondition. Udøve ikke med en revet ACL, medmindre du har godkendt din læge.

ACL-skader

ACL er det mest almindeligt skadede knælam, ifølge det amerikanske akademi for ortopædkirurger. Sport som basketball, fodbold, fodbold og skiløb øger risikoen for ACL-skade. Symptomer på en ACL-skade omfatter smerte, omfattende knæsvulm, en følelse af ustabilitet i knæet og tab af bevægelsesområde. Hvis ACL er delvist revet, kan hvile og rehabilitering løse problemet inden for få måneder, men en fuldstændig rive på ACL kan gøre knæet så ustabilt, at kirurgi er nødvendig.

Om træning

Der er to problemer i forbindelse med at holde sig i form med en revet ACL: Den første er at genvinde styrke og fleksibilitet i knæet, mens den anden opretholder eller genvinder kardiovaskulær fitness. Da ACL giver stabilitet til knæet, vil du sikkert finde ud af, at du ikke kan deltage i sport, der kræver, at du løber, hopper eller svinger. Du kan dog være i stand til at træne med en knæbøjle for at give stabiliteten dit knæ mangler efter en revet ACL.

Øvelse for knæet

Nogle af de øvelser, der bruges til at genvinde styrke og funktion i det skadede ben efter en ACL-skade, er hælglider, benlifter, glutesæt, broer, hælløftninger og mini squats mod en væg. Lårmuskel, eller quadriceps, er især tilbøjelige til at blive svage efter en ACL-skade, ifølge Cigna.com. Quad sæt og lige ben rejser kan hjælpe med at styrke quadriceps. Alle disse øvelser skal gøres langsomt og bør ikke forårsage smerte. Område bevægelsesøvelser indledes normalt, så snart hævelse og smerte tillader - inden for de første dage efter en skade.

Aerob træning

Selv om du måske ikke kan løbe, når din læge siger, at det er okay - hvor som helst fra et par dage til et par uger efter din skade - kan du genoptage andre former for aerob træning. Svømning er en form for aerob træning, der ikke kræver vægttræning, og du kan opleve, at du er i stand til at svømme, når den oprindelige smerte og hævelse af et revet ACL-underlag er. Roning er en anden aerob træning, der kan være mulig med en revet ACL. Du kan også være i stand til at bruge en elliptisk maskine eller en stationær cyklus. Hvis du føler smerter i knæet, når du træner, skal du stoppe og konsultere din læge.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: The Great Gildersleeve: Dancing School / Marjorie's Hotrod Boyfriend / Magazine Salesman (Januar 2020).