Mad og drikke

Yoghurt & Insulin

Pin
+1
Send
Share
Send

Yoghurt produceres ved at gærme mælk og er en god kilde til tarvelige probiotika. Mange sundhedsbevidste mennesker inkluderer en daglig dosis yoghurt i deres kost ved at blande det med morgenmadsprodukter, friske frugter, nødder eller hørfrø; spise det på egen hånd eller ved at bruge almindelig yoghurt til at forberede dip og marinade. Men hvis du er bekymret for dine insulinniveauer, kan yoghurt og mejeriprodukter generelt ikke være en god mulighed for dig.

Yoghurt Ernæring Fakta

Ernæringsværdien kan variere fra et mærke til et andet afhængigt af dets fedtindhold, hvis det indeholder ægte sukker eller kunstigt sukker eller hvis det er smagt. Kig på etiketten på yoghurtmærket, du normalt køber, er den bedste måde at bestemme, hvor mange gram kulhydrater og sukkerarter der findes. Ifølge USDA National Nutrient Database, en 4-oz. Individuel beholder af ikke-fedtfattig yoghurt med yoghurt indeholder 108 kalorier og 21,6 g kulhydrater, mens samme servering af fedtfri yoghurt sødt med sukkerstatning indeholder 52 kalorier og 9,2 g kulhydrater. En 4-oz. servering af fedtfattig almindelig yoghurt har 71 kalorier og 8 g kulhydrater. Til sammenligning har et stykke brød cirka 15 g kulhydrater.

Carbs og Insulin

Den vigtigste faktor, der påvirker dine insulinniveauer er mængden af ​​carbs du spiser; derfor jo mere yoghurt du spiser og jo mere kulhydrater og sukker din yoghurt indeholder, jo mere insulin vil producere din bugspytkirtlen, og jo højere vil dine insulinniveauer være. Hvis du typisk forbruger din yoghurt med andre kulhydratholdige fødevarer, såsom friske eller tørrede frugter, morgenmadsprodukter, havregryn, ekstra sukker, honning eller sirup, vil dit højere carbindtag udløse mere insulin fra din bugspytkirtlen.

Mejeri og Insulin

Ud over at hæve dine insulinniveauer på grund af de carbs, det indeholder, kan proteinkaseinet og valle fundet i yoghurt også bidrage til at stimulere frigivelsen af ​​mere insulin, som forklaret på Marks Daily Apple. Mælk og ost, men ikke fløde og smør, har også samme egenskaber, fordi de indeholder de samme insulinstimulerende proteiner. Som følge heraf vil dine insulinniveauer øge mere, end de normalt ville hæve, når du spiser yoghurt, end når du spiser en anden mad med et tilsvarende kulhydratindhold.

Sænk dine insulinniveauer

Høje insulinniveauer er ikke ønskelige og kan føre til insulinresistens. Hvis du ved, at du er insulinresistent, som ofte er tilfældet for personer med stor taljeomkreds, metabolisk syndrom, prediabetes, diabetes eller polycystisk ovarie syndrom, bør du ændre din diæt for at hjælpe dig med at sænke dine insulinniveauer. Selvom yoghurt kan være delvist ansvarlig for at øge dine insulinniveauer, er kulhydratrige fødevarer, såsom tilsat sukker, desserter, sukkerholdige drikkevarer, brød, pasta, ris og andre korn, sandsynligvis den største synder. Spis almindelig yoghurt og tilsæt frisk frugt, nødder eller nødder smør til at smag det uden at tilføje sukker og reducere frigivelsen af ​​insulin fra din bugspytkirtlen. Reducer dit carbindtag fra korn og sukker i din kost, og dine insulinniveauer vil falde, og din insulinfølsomhed vil blive bedre.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Versteckter Zucker in Joghurt & Co. macht dick und krank (Februar 2020).