Mad og drikke

Kan du spise den kucchini hud?

Pin
+1
Send
Share
Send

Amerikanere spiser mere courgette end nogen anden form for sommer squash, ifølge bogen "Wellness Foods A til Z: En uundværlig vejledning for sundhedsbevidste Food Lovers." I modsætning til vinter squash, høstes courgetter, inden den modnes på vinstokken - mens dens hud er stadig tynd, øm og spiselig.

Næringsværdi

I ca. 20 kalorier lever 1 kop råhakket courgette med hud 37 procent af den daglige værdi for C-vitamin og lidt over 1 gram kostfibre. Det leverer også ca. 10 procent af de daglige værdier for vitamin B-6 og kalium samt lidt lavere mængder vitamin K og riboflavin.

Hele Vs. skrællet

Courgetter er omkring 95 procent vand efter vægt. Fordi det meste af dette vand findes i grøntsagens kød, er huden en mere koncentreret kilde til næringsstoffer. Ikke kun er en skrællet courgette lavere i vitamin C og kalium, men det er også næsten uden fiber og vitamin K. Selve huden er en rig kilde til antioxidantcarotenoider, herunder lutein, zeaxanthin og beta-caroten.

Betjeningsforslag

Rå shredded courgette er skarp og forfriskende, enten kastet i en grøn salat eller tilsættes til en sandwich. Grøntsagerne koges hurtigt i supper, gryder og tomatbaserede saucer og er også ideel til stegning. Servering af kucchini med olivenolie eller et andet sundt fedt hjælper din krop bedre til at absorbere antioxidanterne i huden.

Pin
+1
Send
Share
Send