Sygdomme

Er citroner årsag til halsbrand?

Pin
+1
Send
Share
Send

Citroner og andre citrusfrugter har længe været betragtet som udløserfødevarer med potentiale for at forårsage eller forværre sur reflux. Selvom retningslinierne fra 2013 for klinisk praksis fra American College of Gastroenterology tilskynder folk med syre reflux og dets mere alvorlige form, gastroøsofageal reflukssygdom, for at overvåge deres symptomer for at bestemme deres eget problemføde, har citroner egenskaber, som potentielt kan påvirke sur reflux. At forstå hvordan citroner og andre citrusfrugter kan påvirke symptomer kan hjælpe syre reflukslidere planlægge deres kost til at klare denne tilstand.

Citron og Pepsin

Acid reflux opstår, når surt maveindhold rejser sig op i spiserøret, hvilket forårsager ubehag og halsbrand - en brændende smerte i brystområdet. Ifølge Dr. Jonathan Aviv, forfatteren af ​​"Killing Me Softly From the Inside", kan en måde sure fødevarer som citroner afbrænde halsbrand ved at aktivere pepsin, maveenzymet, der bryder ned proteiner. Mens citron ikke ændrer pepsins virkning i maven, kan tilbagesvaling af maven fordøjelsessafter give inaktive pepsinmolekyler inde i halsen og spiserøret. Ifølge Dr. Aviv, på vejen til maven, kan sure fødevarer komme i kontakt med denne inaktive pepsin, aktivere den og forårsage skade ved at nedbryde proteinet i disse væv.

Citron og Throatburn

I nogle tilfælde kan syre reflux nå ind i halsen og stemmekassen. Dr. Aviv henviser til dette som "halsbrand" eller laryngopharyngeal reflux, hvilket forårsager hæthed, ondt i halsen, kronisk hoste og andre symptomer. Citroner og andre citrusfrugter kan forværre denne tilstand ved at irritere beskadiget væv i halsen eller spiserøret. Hvis citron eller citronprodukter forværrer nogen af ​​disse symptomer, er det bedst at undgå dem. Ifølge en gennemgangshistorie, der blev offentliggjort i april 2009-udgaven af ​​"World Journal of Gastroenterology", er der imidlertid ingen endelige data til rådighed for at konkludere, at undgå citrus hjælper syre refluks, så eventuelle fødevarerestriktioner skal baseres på individuel tolerance.

Andre overvejelser

Mange acid reflux trigger foods antages at forværre symptomerne ved at slappe af musklerne, der forbinder spiserøret og maven, så sur mavesindhold kan rejse ind i spiserøret. Men citrusfødevarer har ikke vist sig at påvirke denne muskel, og de er således ikke påvist at forårsage sur reflux, ifølge et forskningsoversigt, der blev offentliggjort i september 2009 "Gastroenterologi & Hepatologi." Interessant nok er citron faktisk spioneret som et naturligt middel til at hjælpe halsbrand ved at neutralisere surhedsgrad i kroppen. Dr. Aviv afskrækker syre reflukslidere fra at prøve såkaldte kur mod sur reflux, herunder at drikke forskellige slags eddike og andre sure væsker. Ifølge den amerikanske kollegium for gastroenterologi understøtter undersøgelsen ikke at indbefatte eller begrænse specifikke fødevarer til at styre sur reflux.

Advarsler og næste trin

Acid reflux behandles med en kombination af syreblokerende medicin og livsstilsændringer, herunder vægttab og sove ved en skråning for at forhindre nat reflux. Opfølg med din læge, hvis syre reflux symptomer er hyppige eller alvorlige. Selvom citron og citrusfrugter almindeligvis omtales som syre refluksudløsere, er der lidt forskning, der etablerer en forbindelse. Hvis store mængder citron eller citrus forårsager smerte eller forværrer symptomer, vil det typisk ikke medføre problemer med små mængder citron, citronsaft og citronskal.

Medicinsk rådgiver: Jonathan E. Aviv, M.D., FACS

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: 6 remedier for å bekjempe sure oppstøt (Marts 2020).